Pošastno

Ob avtocesti našli truplo otroka, tragična zgodba je dobila še bolj črn konec ...

S.R.
18. 5. 2021, 17.05
Posodobljeno: 18. 5. 2021, 17.05
Deli članek:

Na Spodnjem Saškem so po nedeljskem dvojnem umoru iskali pogrešano 11-letnico. Vse kaže, da je tudi ona dočakala krut konec.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Spomnimo, v nedeljo popoldne so v družinski hiši v nemškem kraju Bispingen na Spodnjem Saškem našli trupli 35-letne Stefanie L. in njenega štiriletnega sina Luce. Oba sta bila žrtvi nasilja, pri čemer je truplo mame ležalo v spalnici, trupelce otroka pa v otroški sobi. Malo pozneje so v približno 20 kilometrov oddaljenem kraju aretirali glavnega osumljenca, 34-letnega partnerja pokojne, čigar identitete policija še vedno ni razkrila. Ta vse od aretacije molči, z molkom pa po poročanju nemškega tabloida Bild nadaljuje tudi danes, a se je v ozadju odvijala še ena drama. Pogrešana je bila tudi njegova 11-letna hčerka Lilli Marie.

Nemška policija ni izgubila upanja, da bodo Lilli Marie našli živo, a so se zle slutnje kot kaže uresničile. V obsežni iskalni akciji so jo iskali vse od nedeljskega popoldneva, zdaj pa kaže, da je bila tudi Lilli Marie žrtev nasilnega zločina. Policija identitete trupla, ki so ga našli danes popoldne, sicer še ni potrdila, saj bodo po navedbah tiskovnega predstavnika državnega tožilstva potrebne dodatne preiskave. Truplo otroka so po informacijah Bilda našli na gozdni poti ob državni avtocesti, nedaleč od kraja Schneverdingen, kjer so v nedeljo aretirali 34-letnika.

Motiv za grozodejstvo še vedno ni znan, saj morilec o celotni zadevi še vedno molči. Kot je sicer pojasnila ena od sosed, naj bi Stefanie, medicinska sestra, ki se je ukvarjala z nego starejših, 34-letnika spoznala pred komaj štirimi tedni. Moški, ki se je preživljal s tetoviranjem, je sicer star znanec policije. V preteklosti naj bi ga že obravnavali zaradi povročitve telesne poškodbe, nasilništva in kršenja zakona o orožju.