Črna kronika

Dveletni deček večerjal ob enih ponoči in v zgodnjih jutranjih urah preminil

R.T.
1. 4. 2021, 17.50
Posodobljeno: 1. 4. 2021, 21.38
Deli članek:

Ni mu bilo pomoči.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Balkanski mediji poročajo o tragediji, do katere je minuli teden prišlo v naselju Lauš v Banja Luki, ki se nahaja v Republiki Srbski. Malček, star dve leti in pol, naj bi večerjal eno uro po polnoči, nato pa zgodaj zjutraj doživel epileptični napad, po katerem je bruhal in se zadušil. 

Ko so reševalci prispeli na kraj, so lahko le potrdili smrt. 

Deček naj bi živel v težkih življenjskih pogojih, soba, v kateri so ga našli naj bi bila neurjenena in neprilagojena za otroka. 

Sosedje so dejali, da je bil deček vedno nasmejan. "Deček je v tej hiši živel z mamo in babico. Vsi vedo, da imata določene zdravstvene težave in dvomim, da sta bili v stanju, da bi vzgajali otroka. Seveda ga nista želeli poškodovati, vendar mislim, da mu nista omogočili  otroštvo, kakršno bi otroci morali imeti," je za EuroBlic povedal eden od sogovornikov.

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Banja Luka Danijela Mučibabić je potrdila, da je deček res umrl in da se je policija po obvestilu odpravila na kraj. "Potem ko so našli otrokovo negibno telo, so policisti zavarovali kraj dogodka in izvedli preiskavo. O vsem je bil obveščen dežurni tožilec banjaluškega okrožnega državnega tožilstva," je pojasnila Mučibabićeva.