tropicana

Osumljenec trgovine z ljudmi v Šentilju se bo branil s prostosti

B.K./STA
19. 3. 2021, 12.01
Deli članek:

Bojda ni ponovitvene nevarnosti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Glavni osumljeni trgovine z ljudmi v šentiljskem nočnem lokalu Zlatko Župec se brani s prostosti. Kot danes poroča časnik Večer, je sodišče pritrdilo njegovemu zagovorniku, da ni ponovitvene nevarnosti, in ga izpustilo iz pripora.

V okviru dalj časa trajajoče kriminalistične preiskave so kriminalisti prišli do zaključka, da je hudodelska združba v lokalu Tropicana več let zlorabljala ženske za prostitucijo. Identificirali so najmanj 38 domnevnih žrtev, večinoma iz Dominikanske republike.

Kazensko ovadbo zaradi domnevne trgovine z ljudmi so prejšnji teden podali na Specializirano državno tožilstvo zoper osem fizičnih in dve pravni osebi. Pet osumljenih so privedli k preiskovalnemu sodniku v Mariboru, ki je po zaslišanju odredil pripor le zoper eno osebo, in sicer najemnika lokala Župca, ki naj bi bil vodja omenjene hudodelske združbe.

A tudi on po poročanju Večera ni bil dolgo v priporu, saj je izvenrazpravni senat ugodil pritožbi zagovornika in odpravil pripor zoper obdolženega. Župec je tako od torka znova na prostosti.

Za kaznivo dejanje trgovine z ljudmi v hudodelski združbi je zagrožena kazen od treh do 15 let zapora in denarna kazen.

Ob tem kriminalisti razčiščujejo še sum kaznivega dejanja pranja denarja, ki sta ga osumljena 40- in 63-letni član omenjene hudodelske združbe. Osumljena pranja denarja sta po pisanju Večera Župec in Bojan Belna, sicer občinski svetnik SDS. Za pranje denarja je zagrožena kazen do pet let zapora.