preminil na kraju

V garaži na območju Postojne prišlo do eksplozije, umrl moški

A.S.
11. 3. 2021, 09.31
Posodobljeno: 11. 3. 2021, 09.39
Deli članek:

Zdravnica je lahko le potrdila smrt.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Včeraj so bili ob 11. uri policisti obveščeni o eksploziji v stanovanjski hiši na območju Postojne. Zaradi poškodb je umrl 74-letni moški.

Neznano eksplozivno telo

Smrt je na kraju potrdila zdravnica in odredila sanitarno obdukcijo. Poleg koprskih policistov, ki so kraj zavarovali, so ogled kraja opravili koprski kriminalisti v sodelovanju z bombnimi tehniki z oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije.Z zbiranjem obvestil in ogledom so ugotovili, da je moškemu v garaži stanovanjskega objekta eksplodiralo še neznano eksplozivno telo.

O nesreči so policisti obvestili okrožno sodišče in okrožno državno tožilstvo. 

Tuja krivda izključena

Zaradi eksplozije je nastala tudi materialna škoda na stanovanjskem objektu. Tuja krivda je izključena.

Policija nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin in bo o vseh ugotovljenih dejstvih po zaključku preiskave obvestila okrožno državno tožilstvo.

Opozorilo in poziv

"Policisti opozarjamo, da posamezniki v primeru morebitne najdbe neeksplodiranega nevarnega sredstva ne dotikajo, ampak takoj pokličejo pristojne službe in sicer na znano telefonsko številko za klic v sili 112 oz. interventno številko policije 113. Za nevarna sredstva bodo v nadaljevanju poskrbeli strokovnjaki za zaščito pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi. Splošno znano je, da je na območju Primorske še vedno precej izredno nevarnih neeksplodiranih ubojnih sredstev iz časa obeh svetovnih vojn, v preteklosti pa se je zaradi neprimernega ravnanja s temi nevarnimi sredstvi zgodilo tudi več nesreč, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami oz. smrtjo," so ob tem sporočili s Policijske uprave Koper.