27 mrtvih

FOTO: Avtobus z otroci, učitelji in starši zgrmel v prepad

B.K.
11. 3. 2021, 09.21
Posodobljeno: 11. 3. 2021, 09.32
Deli članek:

Mrtvih je vsaj 27 ljudi.

Reuters
V nesreči avtobusa na Javi je umrlo vsaj 27 ljudi.

Vsaj 27 ljudi je umrlo v grozoviti nesreči na indonezijskem otoku Java, med vrnitvijo otrok, učiteljev in staršev iz romanja. Razlog za nesrečo še ni znan, a krivo naj bi bilo slabo stanje avtobusa. "Potniki so opazili, da se nekaj smodi, voznik pa je dejal, da ni več prijela zavora," je tamkajšnjim medijem dejala ena od preživelih potnic. "Jaz sem bila ujeta na svojem sedežu,a sem se uspela splaziti iz avtobusa. Hvala bogu sta preživela tudi moja otroka."

Reuters
Med žrtvami so tudi otroci.

Avtobus je zgrmel 20 metrov v globino, potem ko je voznik izgubil nadzor nad vozilom in je zapeljal čez prepad. Pristal je na boku. Med smrtnimi žrtvami je bil tudi voznik.

"Žrtve so tako otroci kot odrasli," je za tamkajšnje medije dejal predstavnik reševalcev Mamang Fatmono. Reševalci so sicer iz razbitine uspeli rešiti 39 ljudi. Mnogo jih je potrebovalo bolniško oskrbo, 12 jih je na intenzivni negi.

Reuters
Vzrok nesreče je najbrž dotrajan avtobus.

Prometne nesreče so v Indoneziji pogost pojav. Ceste so namreč večkrat težko prevozne, po njih pa vozijo neizpravna in dotrajana vozila. Podobna nesreča, v kateri je umrlo 35 ljudi, se je zgodila konec leta 2019, ko je avtobus zapeljal v kanjon in trčil v deročo reko. Leto pred tem je v nesreči turističnega avotbusa, ki je prav tako zapeljal v prepad, umrlo 27 ljudi.