bivši partner

35-letno trafikantko polil z bencinom in zažgal!

R.T.
5. 3. 2021, 17.16
Posodobljeno: 5. 3. 2021, 18.57
Deli članek:

Dramatično dogajanje v dunajski soseski Alsergrund. Gorel je kiosk, gorela je ženska.

LPD Wien
47-letni moški se je predal sam.

Gasilci in policisti so bili nekaj pred 12. uro obveščeni o požaru v trafiki na ulici Nußdorfer Straße v četrti Alsergrund. Razlog, da so ognjeni zublji zaplesali po kiosku, so bili mračne narave.

47-letni moški je ves besen pritekel v trafiko, v rokah je držal kanister z bencinom. In z bencinom je polil trafikantko ter pritaknil ogenj. 35-letna trafikantka je bila v trenutku v plamenih. Priča je kasneje za Kronezeitung povedala, da je ženska v stekla iz kioska in kričala za pomoč. Na srečo so bili vzdolž ulice ravno takrat reševalci. Hitro so ji pomagali, nudili prvo pomoč in odpeljali v bolnišnico. Utrpela je hude opekline in je še vedno v smrtni nevarnosti. Imela pa je toliko moči, da je reševalcem šepnila, da jo je zažgal njen bivši partner.

Kje pa je ta maščevalni primerek moškega spola? Zbežal je, policija pa je javnost prek medijev seznanila z njegovim izgledom. Nekaj po 17. uri je osumljeni sam poklical policijo in se predal.

Grozljivo dejanje spominja na tragedijo v Mali Račni v bližini Grosuplja, kjer je 47-letni Martin Zaviršek svojo tri leta mlajšo ženo Natašo ob prihodu iz službe polil z bencinom in zažgal. Sredi februarja se je pričelo sojenje. Motiv za umor? Tožilstvo pravi brezobzirno maščevanje, »ker ga je nameravala zapustiti in je imela drugega intimnega partnerja«.