Drama v bloku Kolinde Grabar-Kitarović

Obsedno stanje na Hrvaškem: bombna preplaha v Sisku in Zagrebu

R.T.
5. 3. 2021, 14.37
Posodobljeno: 5. 3. 2021, 16.27
Deli članek:

Na Hrvaškem so danes zabeležili kar dva bombna preplaha. V Sisku je v šolo vstopil moški, ki je grozil z bombo, specialci pa so morali zaradi bombnega preplaha posredovati tudi v Zagrebu, in sicer v bloku, v katerem živi tudi Kolinda Grabar-Kitarović.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V srednjo šolo v Sisku je danes malo po 12. uri vstopil moški, ki je ob grožnji z bombo dejal, da je sin vojnega veterana in da išče župana Iva Žinića, sicer člana stranke HDZ, ki ima v zgradbi svojo pisarno, sicer ni nahajal, poročajo hrvaški mediji. Iz šole so nemudoma evakuirali vse dijake in učitelje, policisti pa so jo obkolili. Na kraj je prispel tudi minister za obrambo Tomo Medved in pogajalec iz protiteroristične enote, ki se je istočasno ukvarjala s podobnim primerom v Zagrebu.

Policija ga je malo pred 14. uro obvladala, aretirala in odpeljala. Po poročanju portala Index naj ne bi bil oborožen in naj bi se jim sam predal. Po njihovih neuradnih informacijah naj sicer ne bi imel nobenih posebnih zahtev, a naj bi omenjal Karolino Vidović Krišto, do pred kratkim poslanko stranke Domovinsko gibanje Miroslava Škora. Po navedbah portala 24sata pa naj bi šlo za moškega v 30. letih, sicer očeta dveh otrok in sina pokojnega vojnega veterana.

Specialci v Kolindinem bloku

V stanovanjskem bloku v središču Zagreba, v katerem prebiva tudi nekdanja hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, pa so morali danes posredovati specialci. Malo pred poldnevom so namreč prejeli prijavo, da se je v eno od stanovanj zaprla neka ženska, ki grozi z bombo. Na enem od oken stanovanja naj bi bil viden zapis »v stanovanju so bombe.« Izredno stanje je trajalo slabo uro, nato so v stanovanje vdrli specialci in jo aretirali. Neuradno naj bi šlo za psihično neuravnovešeno oseb, Index pa poroča, da se Kolinda v času grožnje ni nahajala v zgradbi, prav tako naj doma ne bi bilo njenega soproga in sina.