V notranjosti je opazila grozo

Preplah v Borovljah: z belim kombijem sledil 13-letnici in jo na pol gol vabil v vozilo

S.R.
5. 3. 2021, 14.05
Posodobljeno: 5. 3. 2021, 14.05
Deli članek:

Avstrijski mediji poročajo o dogodku na avstrijskem Koroškem, ki je nagnal strah v kosti tamkajšnjih staršev.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zgodilo naj bi se na makadamski poti ob potoku na območju Borovelj (Ferlach), kjer 13-letna domačinka vsakodnevno sprehaja svojega psa. Tako je bilo tudi včeraj malo pred 18. uro, a je tokrat zaradi domnevnega incidenta sledila obsežna policijska akcija, poročajo avstrijski mediji.

Gre sicer za pot, ki vodi proti gozdu in jo uporabljajo redki sprehajalci. Glede na policijsko poročilo je 13-letnica včeraj opazila, da ji je med hojo počasi sledil bel kombi, v katerem je za volanom sedel nek moški. Nekaj trenutkov pozneje je za njo ustavil in izstopil, tokrat že golih prsi, čeprav je imel za volanom oblečeno majico in je bil zunaj komaj sedem stopinj Celzija. S kretnjo roke in brez besed ji je pokazal, naj se mu približa. Ker se ji je vse skupaj zdelo zelo nenavadno in sumljivo, je zbežala čez brežino in proti domu. Tako je policistom dogodek opisala sama 13-letna domačinka. Nadaljevala je s še bolj grozljivimi podrobnostmi. Med begom naj bi namreč opazila, da so bila stranska vrata vozila že odprta, v notranjosti pa naj bi na tleh opazila odejo, nato na stojalu za voznikovim sedežem še tam nameščeno kamero. Med begom je nato poklicala policijo.

Po prijavi se je začela obsežna iskalna akcija za belim kombijem, v kateri so sodelovali policisti iz Borovelj, Celovca, Bistrice v Rožu (Feistritz), Škocjana v Podjuni (St. Kanzian) in mejni policisti z Ljubelja, a vozila niso izsledili.

Po opisu 13-letnice naj bi šlo za belopoltega Evropejca, starega približno 30 let. Imel naj bi svetle, približno pet do sedem centimetrov dolge lase, vitko postavo ter brke in brado. Bil naj bi brez izrazitih trebušnih mišic. Dekle sicer ni vedelo povedati, kakšne so bile njegove hlače. Prav tako ne ve, kateri jezik govori, saj z njo ni spregovoril. Če so njene navedbe resnične, pri čemer policija nima razloga, da ji ne bi verjela, je vozil vozilo, podobno modelu VW Caddy. Na registrski tablici naj bi razpoznala tudi avtomobilsko oznako D, torej Nemčije, prva črka registrske številke pa naj bi bila M.