Osumljenca aretirali

Grozljivka v Nemčiji: Ob robu gozda našli truplo 13-letnika, je moril 14-letnik?

R.T.
25. 2. 2021, 08.12
Posodobljeno: 25. 2. 2021, 08.13
Deli članek:

Policija je z informacijami o včerajšnjem umoru v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg še skopa, a so potrdili, da krvavega dejanja sumijo 14-letnega dečka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na polju ob robu gozda na območju vasi Eschelbach, nedaleč od mesta Sinsheim, je skupina pohodnikov včeraj naletela na grozljivo najdbo. Ob približno 16. uri so uzrli truplo 13-letnega dečka in nemudoma poklicali policijo. Ta je v neposredni bližini nato prijela 14-letnega dečka, ki je po njihovih navedbah »osumljen umora 13-letnika,« poročajo nemški mediji.

Policisti so kraj zločina nemudoma zavarovali, zadevo pa so v roke prevzeli kriminalisti in forenzični izvedenci. Lokalni časnik Rhein-Neckar-Zeitung poroča, da naj bi 14-letnik v zločinu uporabil nož. Tiskovni predstavnik policije Christopher Weselek je medtem pojasnil, da o ozadju umora in »odnosu med obema fantoma še ne morejo podati nobenih informacij. Preiskava je šele v začetni fazi.« Časnik sicer poroča še, da naj bi 14-letnik že v preteklosti nekoga napadel z nožem, a policija tudi tega zaenkrat še ni potrdila. S podrobnejšimi informacijami bodo predvidoma postregli še danes.