Groza na Dunaju

Navsezgodaj se je vrnil in ji zadal smrtonosne rane

R.T.
23. 2. 2021, 20.32
Posodobljeno: 23. 2. 2021, 20.55
Deli članek:

Na Dunaju je danes v zgodnjih jutranjih urah tekla kri, a groza se je napovedovala že v večernih urah.

Reuters
Fotografija je simbolična

Zaradi vbodnih ran je v svojem stanovanju umrla 28-letna Poljakinja. Zdaj je že znano, da je nož vihtel njen 29-letni partner, sicer avstrijski državljan severnoafriških korenin, poroča Kronenzeitung. Prepiri in nasilje v tem stanovanju groze naj bi bili po navedbah sosedov stalnica, še bolj tragično pa je dejstvo, da so le nekaj ur pred umorom pred vrati stali policisti.

Tiskovni predstavnik policije Christopher Verhnjak je namreč potrdil, da so včeraj malo pred polnočjo zaradi prijave potrkali na vrata tega stanovanja. Odprla jim je lažje poškodovana 28-letnica, ki je policijo poklicala sama. Pojasnila jim je, da jo je pijan partner, s katerim sta se sprla, udaril in porinil na tla. Žrtev so prepeljali v bolnišnico in se podali na lov za nasilnežem, sicer starim znancem policije. Na širšem območju okoli zgradbe ga niso našli, prav tako ga niso našli na njegovem naslovu stalnega prebivališča, zgodba pa je dobila krvav konec.

Ob približno 5.30 uri je 29-letnik poklical sorodnika svoje partnerke in mu razkril, da jo je umoril. V stanovanje so znova vstopili policisti, ga aretirali in zasegli še morilsko orožje. 28-letnici ni bilo pomoči. Kriminalisti zdaj preiskujejo, kaj natančno se je dogajalo v urah med prvo prijavo o tepežki in umorom. Zaenkrat namreč še ni znano, ali je 28-letnica ponoči bolnišnico zapustila po lastni volji oziroma ali so jo od tam odpustili. Prav tako ni znano, kje se je morilec ta čas skrival in kakšno je bilo njuno dejansko razmerje.