Eksplozija pred zabavo

Zaradi bizarne nezgode ne bo nikoli videl svojega sinčka

C.E.
23. 2. 2021, 20.15
Posodobljeno: 23. 2. 2021, 20.43
Deli članek:

28-letni Christopher Pekny iz New Yorka je v nedeljo sestavljal neko napravo, ki jo je nameraval uporabiti na zabavi za razkritje spola.

Facebook
Christopher Pekny bi danes dopolnil 29 let..
Chris je bil visok skoraj dva metra, tehtal pa je 115 kilogramov. Bil je dobričina, je razlagal njegov brat Peter. »Če bi z avtom obtičali v jarku, tri ure vožnje oddaljeni, bi bil Chris tam v dveh urah«

»Bil je navdušen, ko sva se v soboto slišala po telefonu«, je po tragediji za lokalne medije pripovedoval njegov starejši brat Peter. Kako tudi ne, z ženo Jennifer sta pričakovala otroka (brat Peter je vedel, da bo fantek), v nedeljo pa sta pripravljala zabavo za razkritje spola prihajajočega otročička.

Chris, ki je v prostem času vedno rad brkljal po avtomobilih in traktorjih, je izdeloval nekakšno napravo, ko je prišlo do eksplozije. Zakaj in kaj je sploh eksplodiralo, policija ne želi razkriti, Peter je za New York Times dejal le, da je prišlo do »skrajno nenavadne nezgode«. Ob eksploziji je Chris utrpel tako hude poškodbe, da je umrl še pred prihodom reševalcev. Ob njem je bil tudi njegov leto dni mlajši brat Michael, ki jo je odnesel s hujšo poškodbo noge. Družina Peknyevih žaluje.

Ni pa to prva smrtna žrtev, ki se je pripetila pred ali na vse bolj priljubljenih zabavah za razkritje spola (gender reveal party). BBC poroča, da je v začetku februarja v ameriški zvezni državi Michigan umrl moški, ki ga  je zadel drobec šrapnela iz manjšega improviziranega topa. Septembra lani pa so v Kaliforniji poročali, da so na dveh tovrstnih zabavah med norčijami zanetili požar, ki se je hitro razširil in zahteval resno gasilsko posredovanje.