Odbilo ga je po cestišču

Znane podrobnosti včerajšnje tragedije pri Ajdovščini, bil je na mestu mrtev

S.R.
12. 2. 2021, 09.46
Posodobljeno: 12. 2. 2021, 09.46
Deli članek:

Novogoriški policisti so pojasnili, da je bila nesreča posledica neprilagojene hitrosti in tudi dejstva, da je pešec hodil po napačni strani cestišča. Preiskava je še vedno v teku.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, se je na regionalni cesti pri Ajdovščini včeraj malo po 21. uri pripetila tragedija, v kateri je življenje izgubil 68-letni moški. 

Policisti so ugotovili, da je 48-letni voznik kombiniranega vozila po Vipavski cesti vozil v smeri Vipave, ko je v bližini ene od hiš, kjer je cesta sicer osvetljena z javno razsvetljavo, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v 68-letnega pešca. Ta bi sicer moral hoditi po drugi strani ceste, kjer je za pešce na voljo pločnik. Po trčenju ga je odbilo na vozišče, kjer je obležal in umrl.

Policisti so vozniku kombiniranega vozila odredili strokovni pregled, o nesreči obvestili vse pristojne organe, na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani pa bodo opravili tudi obdukcijo. Na podlagi vseh ugotovljenih dejstev bodo ustrezno ukrepali. 

Novogoriški policisti za razjasnitev vseh okoliščin vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi lahko policiji glede nesreče nudili koristne informacije, pozivajo, naj kontaktirajo policijsko postajo prometne policije Nova Gorica (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, telefon: (05) 393 41 00 oziroma elektronski naslov). Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oziroma pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.