Ruševine

FOTO in VIDEO: Prebivalce prebudila silovita eksplozija, še včeraj je tam stala veleblagovnica

S.R.
12. 2. 2021, 08.26
Posodobljeno: 12. 2. 2021, 09.27
Deli članek:

Prebivalce ruskega mesta Vladikavkaz je v zgodnjih jutranjih urah iz sna vrgla silovita eksplozija. Zaenkrat kaže, da nesreča ni terjala smrtnih žrtev, a je skorajda čudežno preživela ena oseba.

Reuters
Eksplozija v Vladikavkazu.

Vladikavkaz se nahaja nedaleč od meje z Gruzijo na skrajnem jugu Rusije. Še preden so danes zjutraj trgovine odprle svoja vrata, pa je eno od veleblagovnic eksplozija dobesedno odpihnila z obličja Zemlje, na kraju so namreč ostale le še ruševine. Po poročanju tiskovne agencije Reuters naj bi bil vzrok za eksplozijo puščanje plina, a so preiskovalci šele dobro začeli s svojim delom.

Profimedia
Eksplozija v Vladikavkazu.

Po prvih poročilih naj bi v eksploziji umrla ena oseba, a po zadnjih informacijah kaže, da nesreča ni terjala nobene žrtve, lažje poškodbe naj bi utrpel le varnostnik v veleblagovnici Zurab Zasejev, ki je v času eksplozije spal. »Proti jutru sem zaspal, nato me je prebudila eksplozija. Nekako se mi je uspelo splaziti na prosto,« je pojasnil Zasejev. Na kraju so ga pregledali zdravniki, ki pa nad njegovim zdravstvenim stanjem niso zaskrbljeni.

Profimedia
Varnostnik Zurab Zaseyev je dobil zeleno luč zdravnikov, z njim je vse v redu.