Krvav pohod

FOTO: V Dalmaciji na dveh lokacijah našli štiri trupla, mrtev tudi morilec

S.R./STA
30. 1. 2021, 16.12
Posodobljeno: 30. 1. 2021, 19.40
Deli članek:

Na območju Vodic in Šibenika v Dalmaciji so danes na dveh lokacijah obležala štiri trupla. Pokol naj bi zagrešila ena oseba, hrvaška policija pa je po zadnjih informacijah morilca našla mrtvega.

STA
Umor in trojni umor v Šibeniku in Vodicah.

Šibeniško-kninska policijska uprava je najprej ob približno 13. uri prejela obvestilo, da je bil v Vodicah v vozilu ob cesti najden mrtev moški. Približno pol ure pozneje jih je nujna medicinska pomoč obvestila o še treh mrtvih osebah, ki so jih našli v objektu na Južni magistrali v Šibeniku. Dva moška in ženska naj bi po prvih informacijah umrli nasilne smrti.

Policija še vedno izvaja ogled obeh krajev zločina, vse pa kaže , da sta dogodka povezana. Na teren so poslali tudi dodatne policijske sile, ki so vso popoldne iskale domnevnega morilca. Policija je v večernih urah potrdila, da so ga našli mrtvega. Hrvaški mediji poročajo, da si je morilec sodil sam, našli pa so ga mrtvega poleg svojega avtomobila.

STA
Umor in trojni umor v Šibeniku in Vodicah.

V ozadju dolgovi

Portal Šibenski je poročal, da je bila trojica ubita v pekarni Matkol v lastništvu Branka Koloperja. Dodali so, da naj bi bil ta dogodek povezan z ubojem znanega podjetnika v Vodicah. Šlo naj bi za istega napadalca. V ozadju pokola naj bi bili dolgovi.

Po portala Slobodna Dalmacija naj bi bil storilec ravno Koloper, ki naj bi kot morilsko orožje uporabil avtomatsko puško, najverjetneje kalašnikovko. Po neuradnih informacijah portala so med trojico umorjenih v Šibeniku stečajna upraviteljica Radojka D., njen soprog in eden od upnikov pekarne Matkol, ki se je znašla v dolgovih. Morilec naj bi se po tem dejanju odpeljal v Vodice, kjer naj bi pred trgovino umoril izvršnega direktorja trgovske verige Djelo Tedija S., ki naj bi ga Koloper krivil za propad njegovega podjetja.

Prve informacije, da naj bi morilec skočil s šibeniškega mostu in se ubil, je policija pozneje zanikala. V pozivu javnosti so namreč prebivalce prosili, naj jih, v kolikor opazijo siv avtomobil znamke Škoda Karoq z registrsko oznako ŠI-959-HF, o tem nemudoma obvestijo. Hkrati so jih opozorili, naj se vozilu ne približujejo, saj je voznik oborožen in nevaren.

STA
Umor in trojni umor v Šibeniku in Vodicah.

STA
Umor in trojni umor v Šibeniku in Vodicah.