71-letnik

Pri Miloradu, ki je na izklop elektrike odgovoril z bombo, našli tudi drugo orožje

R.T.
28. 1. 2021, 13.02
Posodobljeno: 28. 1. 2021, 13.16
Deli članek:

Delavec, ki so ga v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico v Zagrebu, ni več življenjsko ogrožen.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj je nekaj po 9. uri zjutraj 71-letnik v Pakracu v zahodni Slavoniji na tri delavce hrvaškega elektrogospodarstva (Hep), ki so mu prišli izklopiti elektriko, vrgel električno bombo. Nato se je zaprl v hišo, a ga je možem v modrem uspelo prijeti. Aretaciji se ni upiral. 

Izven kritičnega stanja

Medtem ko se nekateri sosedje še vedno čudijo grozljivemu dejanju, so drugi priznali, da je 71-letni Milorad enkrat že vpil na delavce, ki so na ulici opravljali elektro dela. Že takrat se je ustrašil, da so mu prišli izklopiti elektriko. 

Kot smo poročali, so bili v incidentu udeleženi trije delavci hrvaškega elektrogospodarstva (Hep), stari 52, 53 in 55 let. V eksploziji so bili ranjeni vsi trije, enega pa so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico v Zagrebu. Slednji po operativnem posegu ni več življenjsko ogrožen, poroča portal 24sata. "Pričakujemo, da se bo bolnik kmalu zbudil. Poškodbe glave niso tako resne, da bi ogrožale njegovo življenje. Je stabilen in pričakujemo, da bo vedno bolje. Čakamo, da se zbudi, da vidimo, kakšne so morebitne nevrološke težave," je dejal direktor zagrebškega kliničnega centra Ante Ćorušić.

Našli še eno ročno granato, lovsko puško in strelivo

Po pridobljeni odredbi okrožnega sodišča v Bjelovaru so policisti na območju Pakraca preiskali tri družinske hiše in dva avtomobila, ki jih je uporabljal 71-letnik. Našli so varnostni zatič ročne bombe, drugo ročno granato M-75, lovsko puško in 46 kosov streliva.

Policisti so ga ovadili zaradi poskusa uboja, zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti zoper življenja in premoženje, zaradi suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva ter nezakonite posesti orožja.