Ugriz v glavo

Avstralec gledal v žrelo krokodila in preživel

R.T.
28. 1. 2021, 12.43
Posodobljeno: 28. 1. 2021, 12.47
Deli članek:

44-letni Avstralec, ki se je namakal v jezeru, je doživel bližnje srečanje s krokodilom. Na srečo se ni končalo usodno.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Dramatičen napad krokodila se je odvil v jezeru Placid v avstralski zvezni državi Queensland. Kot poroča britanski Guardian, so morali tam danes malo pred 13. uro po lokalnem času (malo pred 4. uro po našem času) posredovati reševalci. Oskrbeli so rane na glavi, obrazu in zgornjem delu telesa 44-letnika, ki pa jo je navsezadnje odnesel nadvse srečno, saj naj bi njegova glava že počivala v čeljusti krokodila.

44-letnika, ki je ostal neimenovan, naj bi med plavanjem v jezeru nenadoma presenetil krokodil in ga zagrabil za glavo. Po navedbah reševalca Paula Sweeneyja je moški roki zarinil v gobec, čeljust na silo razprl, izmaknil glavo in spustil. Čeljust se je sunkovito zaprla, a je krokodil ujel le še njegov levi mezinec na roki. Nekako se mu je uspelo rešiti in priplavati do obrežja, kjer je poklical reševalce. Pristal je v lokalni bolnišnici, kjer pa je zgolj na opazovanju.

Sweeney je še pojasnil, da bi bile, v kolikor bi ga krokodil zagrabil za vrat ali grlo, poškodbe hitro lahko usodne. »Lobanja je precej trdna, ni je zlomil, počil ali predrl, imel je zgolj poškodbe skalpa ter ličnice, rame in prsta,« je opisal. Na kraju so zdaj pristojne službe, ki bodo ocenile tveganje in krokodila poskušale iz jezera odstraniti.