Eksplozija

Hrvat na izklop elektrike odgovoril z bombo, en delavec v kritičnem stanju

S.R./STA
27. 1. 2021, 12.01
Posodobljeno: 27. 1. 2021, 15.28
Deli članek:

Hrvaška policija je danes v Pakracu v zahodni Slavoniji prejela 71-letnika, ki naj bi na tri delavce hrvaškega elektrogospodarstva (Hep), ki so mu prišli izklopiti elektriko, vrgel ročno bombo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Hrvaški mediji so sprva poročali o dveh žrtvah današnjega napada z bombo v Pakracu v zahodni Slavoniji, kot kaže, pa so bili v incidentu udeleženi trije delavci hrvaškega elektrogospodarstva (Hep), stari 52, 53 in 55 letV eksploziji so bili ranjeni vsi trije, enega pa so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico v Zagrebu. 

Incident se je zgodil nekaj po 9. uri zjutraj, ko je 71-letnik nanje vrgel eksplozivno napravo, nato se je zaprl v hišo, a ga je policiji uspelo prijeti. Medtem so iz Hepa v sporočilu za javnost potrdili, da so imeli napadeni delavci nalogo izklopiti elektriko 71-letniku. Ob tem so ostro obsodili nasilje nad svojimi uslužbenci.

Kot je za index.hr povedala direktorica bolnišnice v Pakracu Marina Major, je stanje dveh ranjenih delavcev stabilno, čeprav imata več poškodb zaradi drobcev bombe. Življenje tretjega delavca je v nevarnosti in so ga prepeljali v bolnišnico v Zagreb, je dejala. Po neuradnih informacijah naj bi imel hujše poškodbe glave in trebuha. 

Policija nadaljuje preiskavo o okoliščinah dogodka. Potrdili so, da so bile v eksploziji bombe poškodovane tudi hiše v soseščini.