KONČANA PREISKAVA

Nepridiprav kradel na dan hišne preiskave

S.S.
8. 12. 2020, 20.56
Deli članek:

Dva meseca je 42-letni domačin iz Lucije vlamljal v poslovne prostore in kradel, kar mu je pač prišlo pod roke.

PUNG/arhiv Svet24
Policisti so oktobra in novembra na območju Lucije obravnavali več vlomov v poslovne prostore.

Policisti so preiskali več vlomov v poslovne prostore na območju Lucije, ki naj bi jih v oktobru in novembru zagrešil 42-letni domačin, ki se je že znašel v priporu.

Prvi vlom se je zgodil v noči na 15. oktober, in sicer v gostinski lokal v avtokampu Lucija, od koder je izginilo 580 evrov gotovine in nekaj alkoholnih pijač. Potem so policisti 13. novembra obravnavali vlom v poslovni prostor optike, od koder je izginilo 57 različnih očal, lastnik pa je bil oškodovan za več kot 4000 evrov. Čez tri dni so policisti obravnavali še en vlom v poslovni prostor avtobusnega podjetja v Luciji, od koder je storilec iz trezorja ukradel 2150 evrov. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je kaznivih dejanj osumljen 42-letni domačin iz Lucije.

Našli del ukradenih predmetov

Konec novembra so policisti nekega popoldne pri njem opravili hišno preiskavo, istega dne pa so si dopoldne ogledali še en kraj kaznivega dejanja vloma v poslovni prostor geodetske pisarne, prav tako na območju Lucije. Iz pisarne je izginila geodetska merilna naprava, vredna 12 tisoč evrov. Med preiskavo stanovanja so policisti 42-letniku zasegli del ukradenih očal, ki so izvirala iz vloma v optiko, pridobili pa so tudi druge materialne dokaze, ki so dodatno potrdili, da je osumljeni vlomil v gostinski lokal v avtokampu Lucija. Našli so tudi ukradeno geodetsko merilno napravo in jo že vrnili lastniku.

Na sojenje bo počakal v priporu

Osumljencu je bila po končani preiskavi odvzeta prostost, s kazensko ovadbo pa je bil naslednji dan priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku koprskega okrožnega sodišča, ki mu je po pogovoru odredil pripor. Za vlomne tatvine je sicer zagrožena kazen do pet let zapora.