Trojni umor in samomor v Dolgem Brdu

Zaslišali dva strela, ko so se približevali kmetiji, na kateri je 22-letni Gašper pokončal očeta, mamo, sestro in si sodil sam

L.K.
12. 11. 2020, 12.10
Posodobljeno: 12. 11. 2020, 13.41
Deli članek:

Zaradi ogroženosti so zavarovali kraj dogodka »in nadzorovali situacijo ter zbirali podatke«.

Sašo Švigelj / Svet24
Kraj zločina v Dolgem Brdu pri Ljubljani.

V ponedeljek zvečer so na Jančah ugasnila štiri življenja. 22-letni Gašper B. je s hladnim in strelnim orožjem umoril tri ljudi, šlo naj bi za sestro in starše, stare 26, 56 in 60 let, nato pa je sodil še sebi. 26-letnica je bila tista, ki je o 22-letnikovem nasilnem vedenju obvestila policiste. Kmalu po tem je na interventno številko policije poklical še 22-letnik in povedal, da je pobil svojo družino in da je oborožen.

Zaslišali dva strela

S Policijske uprave Ljubljana so danes sporočili, da sta bili na kraj prvi napoteni njeni patrulji in dve ekipi nujne medicinske pomoči. Dostop do objekta jim je poleg megle in teme dodatno otežil neugoden teren. Po tistem, ko so postavili blokado in se začeli približevati kmetiji, so policisti zaslišali dva strela, »ki sta bila sprožena v smeri, iz katere so prihajali«, so sporočili z ljubljanske policijske uprave in dodali, da »okoliščine tega streljanja še preverjamo«. Na Policijski upravi Ljubljana so nam potrdili, da sta bila strela sprožena v smeri policistov.

Zaradi ogroženosti so zavarovali kraj dogodka »in nadzorovali situacijo ter zbirali podatke«.

V objekt je na koncu vstopila Specialna enota policije, posebej usposobljena za tovrstne situacije. Ta je nekaj pred polnočjo tam odkrila tri umorjene in mrtvega osumljenega. Sodil si je sam z očetovim orožjem, za katerega je ta imel vsa ustrezna dovoljenja, saj je bil lovec.

Motiv še ugotavljajo

Preiskava trenutno še poteka, motiv storilca še ni znan. S Policijske uprave Ljubljana so sporočili še, da so vsem policistom, udeleženim v intervenciji, naknadno nudili tudi psihosocialno pomoč.