Drama pri Cerkvenjaku

FOTO: 18-letnika na avtocesti stisnilo ob varnostno ograjo, pred njim gorel tovornjak

S.R.
12. 11. 2020, 10.59
Posodobljeno: 12. 11. 2020, 11.00
Deli članek:

Na avtocesti A5 pri Cerkvenjaku je včeraj zvečer zagorel tovornjak. Sledila je drama.

PGD Sveta Trojica
Požar so na koncu pogasili gasilci.

Malo po 19. uri je na avtocesti med Mursko Soboto in Mariborom na tovornem vozilu madžarskih registrskih oznak, ki je vozilo v smeri Maribora, zagorela zadnja desna pnevmatika. 41-letni madžarski državljan, ki je sedel za volanom, je moral nujno ustaviti na desnem prometnem pasu, saj na tem deli odstavnih pasov ni na voljo. Nemudoma je začel z gašenjem, saj se požar že začel šiti na tovor, sporočajo iz PU Maribor.

V tem trenutku se je od zadaj približal 18-letni voznik osebnega avtomobila, ki je nevarnost opazil, ustavil in vklopil vse štiri smernike. Izstopil je iz vozila, da bi iz prtljažnika vzel varnostni trikotnik, ko je od zadaj z neprilagojeno hitrostjo pripeljal 31-letnik. Z avtomobilom je trčil v zadnji del ustavljenega osebnega vozila, tega pa je odbilo v desno in naprej, ob tem pa ob varnostno ograjo stisnilo 18-letnika. S prednim delom je nato še trčilo v goreč priklopnik.

18-letnik je na srečo utrpel lažje poškodbe in so ga z rešilcem prepeljali v UKC Maribor. Požar so nato na kraju pogasili gasilci. Na vozilu in tovoru je nastalo za približno 5.000 evrov materialne škode, še sporočajo mariborski policisti, ki so 31-letnega povzročitelja oglobili, o požaru pa bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.