46 otrok, 14 moških

V Avstraliji razbili razbili pedofilsko mrežo: najmlajša žrtev je imela komaj 16 mesecev, zlorabljali tudi živali

R.T.
11. 11. 2020, 07.43
Posodobljeno: 11. 11. 2020, 07.50
Deli članek:

Avstralski policisti so po preiskavi mednarodne mreže za zlorabo otrok iz njenih krempljev rešili 46 otrok in aretirali 14 moških. Otroci naj bi bili žrtve spolne zlorabe in drugih oblik izkoriščanja.

AFP
V Novem Južnem Walesu so aretirali osem moških.

Preiskava je botrovala trem aretacijam v Združenih državah Amerike, osumljence pa so identificirali tudi v Evropi, Aziji, Kanadi in na Novi Zelandiji. Primer je najverjetneje največji svoje vrste v Avstraliji, poroča BBC.

Iz avstralske zvezne policije (AFP) so sporočili, da so žrtve stare med 16 mesecev in 15 let. 16 žrtev je obiskovalo isti vrtec. Obtožnica zoper 14-terico sestoji iz skupno 828 točk zlorabe otrok, spolno pa so zlorabili tudi štiri živali.

Mreža je fotografsko in video gradivo razpečevala preko spleta, eden od osumljencev, 27-letni moški, pa je bil zaposlen v vrtcu v avstralski zvezni državi Novi Južni Wales, v katerem je imel dostop do 30 otrok, piše BBC.

Začelo se je s 30-letnikom

Povod za leto dni trajajočo preiskavo je bil namig ameriških preiskovalcev, ki so ga v zvezi z avstralskim uporabnikom spleta posredovali svojim avstralskim kolegom. Tako so februarja v mestu Wyong aretirali 30-letnega moškega, ki je obtožen, da je zlorabil dva otroka. Preiskovalce je od tam pot vodila do spletnih forumov, kjer so si uporabniki izmenjevali sporno gradivo.

Med osumljenci, starimi od 20 do 48 let, so tudi nogometni trener, električar, kuhar, trgovec in pomočnik invalidne osebe.

V Novem Južnem Walesu so aretirali osem moških, po tri pa v zveznih državah Queensland in Zahodna Avstralija, še poroča BBC.