Groza na Dunaju

Opisala, zakaj in kako je umorila svoje hčerke

R.T.
29. 10. 2020, 07.45
Posodobljeno: 29. 10. 2020, 07.46
Deli članek:

31-letnica, ki je na Dunaju pred dvema tednoma ubila svoje tri otroke, je policija zaupala razlog za svoje zločinsko dejanje.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Na zaslišanju je dejala, da jo je v nemogoč položaj spravila moževa grožnja. 43-letni kuhar, tako kot ona po rodu iz Nepala, naj bi ji dejal, da ji bo vzel vse tri hčere in njo poslal nazaj v Nepal. Ženska sicer ni delovala nemočno, moža je, kot so povedali sosedi in tudi sama, ozmerjala in ga nagnala iz stanovanja v četrti Donaustadt.

Zvečer so jo začeli obhajati dvomi, slabe misli. Kaj če ji mož res vzame otroke, deklice stare osem mesecev, tri in devet let. Vstala je iz postelje, v roke vzela blazino in stopila do posteljice najmlajše. Policiji je povedala, da je pritisnila blazino ob njeno glavico, stisnila in zaprla oči. Ko je bilo opravljeno, je stopila do sobe starejših hčera. S triletnico je opravila po enakem postopku, težje je bilo pri osemletni hčerki. Ta se je smrtnem dotiku blazine zbudila in se borila za svoje življenje. Z rokami je opraskala mamo, a naposled je pretehtala moč odrasle osebe. »Pritisnila sem močneje in počasi se je umirila,« njene besede navaja Heute.at. Nato je odšla v kuhinjo in si poskušala vzeti življenje z nožem, kar pa ji ni uspelo, zato je proti jutru poklicala policijo.

V ozadju nepojmljivega zločina je dolgotrajen spor z možem in skrhano duševno zdravje 31-letne gospodinje, ki je sicer na Dunaju študirala kemijo in biologijo, a šolanja ni zaključila. Mož je na zaslišanju policiji povedal, da mu je v zadnjem letu večkrat očitala nezvestobo, med drugim tudi, da naj bi jo varal z njeno sestro, pa tudi z njeno teto. Toda prva živi v Indiji, je poročena in ima dva otroka, druga pa v Nepalu. Nazadnje mu je zabrusila, da jo hoče zastrupiti, zato se je za krajši čas izselil, vrnil pa nekaj dni pred usodnim zločinom.