Včeraj, nekaj po 22. uri je na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani spet gorelo. Na zapuščeni deponiji so zagorele pnevmatike in ostali kosovni material.

cesta-dveh-cesarjev, požar, ogenj, deponija
Facebook J.D.
Požar je gasilo več kot 100 gasilcev.

Požar je gasilo več kot 100 gasilcev iz ljubljanske gasilske brigade in prostovoljnih društev Vič, Trnovo, Ljubljana-mesto, Bizovik, Brdo, Kozarje, Barje, Podutik, Ježica in Rudnik. Zaradi dima je posredovala tudi enota ekološkega laboratorija, ki je izvajala monitoring ozračja.

cesta-dveh-cesarjev, požar, ogenj, deponija
Facebook J.D.
Dim je zajel celotno Ljubljano.

Veter je dim zanesel čez celotno Ljubljano. Da naj zaprejo okna in ostanejo v prostorih so občane obveščali tudi preko ozvočenja gasilskega vozila.

Po podatkih Ekološkega laboratorija z mobilno enoto, ki izvaja meritve onesnaženja zraka na širšem področju kraja dogodka, naj bi se dim nad Ljubljano zadrževal predvidoma danes do 12. ure, so sporočili iz Gasilske brigade Ljubljana. Prebivalcem priporočajo, da zjutraj ne zračijo stanovanj in da ob izhodu na prosto uporabijo osebna zaščitna sredstva za zaščito dihal, torej maske.

Ni prvič

23. avgusta je na Cesti dveh cesarjev zagorelo skladišče odpadnega materiala. V plamenih je bilo približno 8000 kvadratnih metrov.