Za njim razpisana tiralica

»Pri materi prisežem, da nisem pobegnil,« trdi Suljović in dodaja, da je klical v zapor, a se nihče ne javi

R.T.
2. 9. 2020, 09.13
Posodobljeno: 2. 9. 2020, 10.00
Deli članek:

Ferid Suljović bi moral sedeti v zaporu v Mostarju, a v Sarajevu »na prostosti« čaka na operacijo komolca.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Okrajno sodišče v Mostarju je Ferida Suljovića »Ćića,« državljana Bosne in Hercegovine, zaradi več kaznivih dejanj velike tatvine obsodilo na leto dni zapora. Pred dobrim mesecem dni je zaprosil za začasno prekinitev prestajanja zaporne kazni, saj je moral na operacijo levega komolca. Odobrili so mu 30-dnevni »premor,« ko pa se 28. avgusta ni vrnil za rešetke v Mostarju, so zoper njega izdali tiralico. 

»Tukaj Ferid Suljović, želim zanikati beg iz zapora. Pri materi prisežem, da nisem pobegnil. V Sarajevu sem, zbiram izvide za operacijo. Prosil sem za podaljšanje prekinitve prestajanja kazni za še en mesec,« je za bosanski časnik Dnevni avaz pojasnil Suljović. Zakaj samo en mesec ni bil dovolj? Korona! Tako vsaj pojasnjuje Suljović, saj da zaradi virusa ni uspel zbrati vseh zdravniških izvidov, operacija pa tako še ni bila mogoča. Dodaja, da se je v Mostarju s prošnjo obrnil neposredno na »sodnika Dominika,« ta pa mu je rekel, da se mora obrniti na sodišče v Sarajevu. »Gospod, mi z vami nimamo več nič, obrnite se na Sarajevo, saj se vam je enoletna kazen, izrečena v Mostarju, iztekla,« je Suljović povzel sodnikove besede. Ćićo namreč v Mostarju prestaja tudi dve leti in osem mesecev dolgo kazen, na katero ga je obsodilo sodišče v Sarajevu. Prošnjo za podaljšanje začasne prekinitve je tako po lastnih besedah vložil tudi na sarajevsko sodišče. 

A to še ni vse, Suljović je Dnevnemu avazu potožil še, da je vse to poskušal pojasniti tudi vodstvu zapora v Mostarju, a mu z njimi nikakor ne uspe vzpostaviti kontakta. »Nikogar ne dobim na telefon, na nobeno telefonsko številko na spletišču zapora, na tisti dve številki se nihče ne javi. Ne gre za beg. Odšel sem na pregled, da bi se zdravil. Imam vso dokumentacijo, da sem vložil novo zahtevo, imam dokaze,« je tarnal ter dodal, da je bil zjutraj pri anesteziologu in da bi se moral vrniti v Mostar. To je bilo včeraj, kdo ve, kaj bo Suloviću naklonil nov dan.