Vonj kavice

Zapeljal na teraso lokala in s stola zbil gosta

C.E.
26. 8. 2020, 12.20
Posodobljeno: 25. 4. 2023, 15.34
Deli članek:

K takšni naglici je pripomogel tudi alkohol, ki se je pretakal po krvi 27-letnega voznika.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Okoli pol sedme ure zjutraj so policiste poklicali v lokal na Planinski cesti v Sevnici. Sporočilo je bilo nenavadno, k njim da je prišel gost z avtom in to dobesedno.

Policisti so ugotovili, da je 27-letni voznik v bližini lokala izgubil nadzor nad avtom. Zapeljal je čez pločnik in nato na teraso lokala. Tam je trčil najprej v stol, na katerem ni sedel nihče, nato pa še v stol, na katerem je sedel gost lokala. Temu je ob trku odneslo stol izpod zadnjice, na srečo pa se pri padcu ni poškodoval.

Je bil pa zato zelo »zgovoren« alkotest. Voznik, ki ni imel niti vozniškega dovoljenja, je imel 1,05 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Kazen bo primerna.

Počival ob tirih

V noči na sredo pa so imeli sevniški policisti še en opravek. V Račici je strojevodja vlaka ob tirih opazil avtomobil. Policisti so preverili zadevo in spoznali, da je 50-letnik zapeljal v jarek ob železniški progi in tam obstal. Tudi ta »ponočnjak« je bil brez vozniškega dovoljenja in opit, le malce manj kot zgoraj omenjeni 27-letnik (0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku).