Tragedija, zavita v tančico skrivnosti

FOTO: Že tako neznatno upanje je včeraj dokončno ugasnilo, mali Gioele je mrtev

S.R.
20. 8. 2020, 08.14
Posodobljeno: 20. 8. 2020, 08.16
Deli članek:

Okoli tragedije, ki je šokirala Italijo, je še vedno veliko skrivnosti, a je zdaj kot kaže rešeno vsaj vprašanje, ali je mali Gioele še živ. 16 dni od njegovega izginotja so vendarle našli posmrtne ostanke otroka.

Profimedia
Viviana Parisi in mali Gioele.

Ali gre resnično za štiriletnega Gioeleja, ki je s svojo mamo Viviano Parisi 3. avgusta izginil ob obalni cesti na severu Sicilije, bo potrdila ali uvrgla analiza DNK, a preiskovalci so po lastnih besedah 99-odstotno prepričani, da so včeraj zjutraj našli njegove posmrtne ostanke.

Kot smo že poročali, so 8. avgusta pod drogom električne napeljave v bližini kraja Caronia našli razpadajoče truplo Viviane, včeraj so približno 400 metrov vstran našli še posmrtne ostanke otroka, ti so ležali v jarku le 200 metrov od ceste, kjer je bila Viviana usodnega dne udeležena v manjši prometni nesreči. Preiskovalci se v primeru smrti Gioeleja poigravajo s tremi hipotezami: umor in samomor, napad prostoživečih živali ali pa spolni napad in umor. Uganka ostaja tudi smrt Viviane, kjer še vedno ne vedo, ali je šlo za nesrečo, samomor ali umor, poroča britanski BBC. 

Kaj je zaenkrat znano? 

Viviana se je tistega dne s štiriletnim Gioelejem po lastnih besedah odpravila po nakupih v bližnjo Messino, a sta se nato iz neznanega razloga odpeljala v nasprotno smer. V predoru na avtocesti je s svojim oplom corso trčila v kombi, s katerim so se prevažali neki delavci. Nesreča ni bila hujše narave, Viviana pa je zaradi predrte pnevmatike po izhodu iz predora vseeno morala ustaviti. Na kraju se je takrat ustavila tudi neka družina, ki je dvojici želela pomagati, kar je bilo razvidno tudi s posnetkov nadzornih kamer, o incidentu pa so poročali tudi drugi očividci. Ti so opazili, kako se je Viviana splazila pod varovalno ograjo in izginila za pobočjem, pri čemer je ena priča pojasnila, da je bila videti »izjemno vznemirjena.« Člani družine, ki je na kraju ustavila, so policiji povedali še, da je v rokah nosila malega Gioeleja, ta pa da je bil nepoškodovan. 

Polizia di Stato
Gioeleja so iskali 16 dni, včeraj so ga našli.

Znano je tudi, da je Viviana, didžejka iz Torina, nedavno doživela živčni zlom, njeno duševno zdravje pa je dodatno skrhala epidemija koronavirusa, zlasti stroga karantena, ki so jo uvedle italijanske oblasti. Usodnega jutra naj bi se sicer počutila dobro, bila naj bi mirna, tako vsaj vztraja njen soprog Daniele Mondello, ki je še vedno prepričan, da sina ni umorila, saj ga je »imela preveč rada.« Daniele zavrača tudi tezo, da so ju napadle živali. Obdukcija njenega močno razkrojenega trupla je sicer pokazala, da je pred smrtjo utrpela zlom roke, kar bi lahko bila posledica padca ali skoka z električnega droga. So pa bili na njenem truplu vidne tudi sledi ugrizov živali. Posmrtni ostanki otroka, skoraj zagotovo malega Gioeleja, so bili v še hujšem stanju. Italijanski časnik Corriere della Sera poroča, da naj bi njegovo truplo raztrgale živali. Na kraju so namreč našli le trup približno tri do štiri leta starega otroka in del stegnenice. Na kraj najdbe je želela tudi družina, a jim preiskovalci tega niso dovolili. Posmrtne ostanke je včeraj našel prostovoljec, sicer pripadnik vojaške policije, kar je znova precej razburilo družino, ki vseskozi trdi, da se je iskalna akcija začela prepozno in da ni bila dovolj temeljita. Soprog Daniele je ob tem dejal, da je vse skupaj videti čudno. »Pet ur dela prostovoljca v primerjavi s 15 dnevi iskanja 70 izkušenih oseb, zaradi tega imam objektivne pomisleke glede metod, ki so jih uporabljali pri iskanju,« je poudaril.