Uganka na Siciliji

Posnetek odkriva: 4-letnik je bil tik pred smrtjo mame najverjetneje v njenem avtu

C.E.
13. 8. 2020, 15.31
Posodobljeno: 13. 8. 2020, 15.40
Deli članek:

Bo posnetek nadzornih kamer z avtoceste pripomogel k najdbi štiriletnega Gioeleja, fanta, čigar mamo Viviano so v soboto našli mrtvo ob grmičevju v bližini sicilijanskega kraja Caronia.

Facebook
Viviana Parisi in njen 4-letni sin Gioele.
Prijatelji soproga pokojne Viviane so prepričani, da Parisijeva ni bila sposobna tako krutega dejanja, da sina ni umorila in da ni storila samomora. Odgovora tudi sami ne poznajo, vedo sicer, da je bila v depresiji zaradi koronavirusa, a da Gioeleja zagotovo ni umorila, saj naj bi bila naj preveč navezana.

43-letno didžejko Viviano Parisi so pogrešali od 3. avgusta. Takrat naj bi se s sinom Giolejem od doma v kraju Venetico odpravila po nakupih v bližnjo, približno 20 kilometrov oddaljeno Messino. Čez pet dni, v soboto, so njenega opla corso našli ob avtocesti v bližini Caronie, kar pomeni, da sploh ni peljala do Messine, kjer je tudi niso opazili. Tam so jo očividci videli, kako je splezala čez ograjo ob avtocesti. Eni pravijo, da je nosila otroka, drugi pravijo, da je bila sama. Nedaleč stran, ob grmovju in drogu električne napeljave, so čez pet dni našli njeno truplo.

Tri možnosti

Obdukcija ni uspela podati odločilnega odgovora o naravi njene smrti. Patologi so potrdili le, da je umrla v bližini kraja najdbe in da je imela na več mestih zlomljeno roko. Zaradi časovne oddaljenosti od smrti in posledičnega razkroja telesa na vročini niso mogli oceniti, če je bila morebiti zadavljena. Policija zato ohranja v igri  tri teze: umor, nesreča (padec) ali samomor (skok z droga).

In kje je mali Giole, se sprašuje italijanska javnost, medtem ko ga policsiti, gasilci in prostovoljci v hudi pripeki še vedno iščejo? Če šlo za nezgodo, bi lahko odtaval po redko naseljenem območju in se izgubil. Če je šlo za umor, bi bil lahko ugrabljen.

Vigili del fuoco
Kraj, kjer so našli njeno truplo.

Gioele v avtu?

K razjasnitvi bi lahko pripomogel posnetek nadzornih kamer, ki so posnele Vivianim avto ob izvozu in ponovnem dovozu na avtocesto v kraju Sant’Agata di Militello. Posnetek je sicer slabše kakovosti, zdi pa se, da je Gioele v avtu, poroča Corriele Della Sera. To pomeni, da je bil otrok v avtu z materjo le nekaj minut preden je spet zavila z avtoceste v bližini Caronie, kar pomeni, da je bil najverjetneje zraven tudi, ko je zapustila avto. K tej verziji se nagiba tudi državni tožilec Angelo Vittorio Cavallo, ki preiskuje tragičen primer.