Skrivnost na Siciliji

FOTO: Je Viviane štiriletnega sina umorila in zagrebla, nato pa si sodila sama? Njen oče je prepričan, da so jo umorili ...

S.R.
9. 8. 2020, 21.35
Deli članek:

Prijatelji so prepričani, da je bila na sina preveč navezana, da bi bila sposobna takšnega grozodejstva.

Facebook
Viviano Parisi in še vedno pogrešan sin Gioele.

Minil je dan od najdbe razpadajočega trupla italijanske didžejke Viviane Parisi, ki je bila pogrešana od prejšnjega ponedeljka, ko je izginila skupaj s svojim štiriletnim sinom Gioelejem. Vprašanj je še vedno več kot odgovorov. Če je še včeraj obstajalo nekaj dvoma, ali gre v primeru trupla, ki so ga našli v divjini v bližini sicilijanskega kraja Caronia, resnično za pogrešano Parisijevo, je danes to kot kaže tudi uradno potrjeno. Truplo je bilo zaradi sonca in vročine v zelo slabem stanju, zato je Daniele Mondello svojo 43-letno soprogo prepoznal po oblačilih in poročnem prstanu. Če so Parisijevo našli, pa še vedno pa ni sledu o malem Gioeleju. Območje je danes skupaj z nekaterimi svojci obiskal tudi Mondello. 

Umor in samomor? 

Kar zadeva policijsko preiskavo, policija po navedbah italijanskega časnika Corriere della Sera zaenkrat ne izključuje nobene teze, tudi tiste, da je bila Parisijeva umorjena. Ker so truplo našli pod enim od drogov električne napeljave, naj bi preiskovalci sicer proučevali možnost, da se je nanj nekako povzpela in skočila v smrt, še prej pa sina umorila in ga v bližini pokopala. Te možnosti še niso izključili, a na drogu naj ne bi našli nobenih sledi, da je po njem kdo plezal. Več odgovorov glede natančnega vzroka smrti bo podala obdukcija, ki naj bi jo v torek opravil izvedenec sodne medicine, ki je bil pri preiskavi prisoten že včeraj. Čaka ga težko delo, saj je truplo močno razpadlo, na območju, kjer so ga našli, pa so prisotne tudi številne divje živali. 

Vigili del fuoco
Kraj, kjer so našli njeno truplo.

Tega ne bi storila

Prijatelji soproga Mondella so sicer prepričani, da Parisijeva ni bila sposobna tako krutega dejanja, da sina ni umorila in da ni storila samomora, še poroča Corriere della Sera. Odgovora tudi sami ne poznajo, vedo sicer, da je preživljala težke čase, a da Gioeleja zagotovo ni umorila, saj naj bi bila naj preveč navezana. Mariella Mondello, sestra skrušenega soproga, je oblasti ob tem obtožila, da so z iskalno akcijo predolgo odlašali. Sprašuje se, kako je mogoče, da trupla niso našli že prej. Sama močno upa, da je sin še živ, a priznava, da v tem trenutku ne ve, kaj naj si o vsem skupaj misli. Teren je sicer težaven, mestoma nedostopen, malega Gioeleja pa še vedno iščejo številni gasilci in policisti, po tleh sledi iščejo psi, območje pa preletavajo helikopterji in droni. 

Luigino Parisi, oče pokojne, je prepričan, da je njegovo hčerko nekdo umoril. Tudi sam išče odgovore, zlasti ga zanima to, kje se nahaja njegov vnuk. 

Očividci se otroka ne spominjajo

Kot smo že poročali, se je Parisijeva, ki sicer prihaja iz Torina, prejšnji ponedeljek zjutraj skupaj s sinom od doma v kraju Venetico odpravila po nakupih v bližnji, približno 20 kilometrov oddaljeni kraj Messina. Pozneje so na avtocesti dobrih 100 kilometrov v nasprotni smeri odkrili njen zapuščen avtomobil, s katerim je bila udeležena v lažji prometni nesreči. Očividci so jo videli, kako je avtomobil zapustila, se splazila pod varovalno ograjo in izginila. Tam bi morala po navedbah policije naleteti na asfaltirano cesto, ki jo obdajajo drevesa in grmičevje. Nihče od očividcev se ne spomnija, da bi bil zraven kakšen otrok. Kraj, kjer so včeraj našli njeno truplo, je od avtoceste in kraja, kjer je zapustila vozilo, oddaljen približno dva kilometra.

Vigili del fuoco
Kraj, kjer je zapustila avtocesto in se odpravila v divjino.