Kupil si je smrt

Prodajalka ljubezni mu je namešala smrtonosen zvarek

R.T.
18. 8. 2020, 08.37
Deli članek:

Avstrijski državljan si je v Bolgariji plačal ljubezen, kupil pa smrt.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Avstriji odmeva primer njihovega državljana, ki si je na dopustu v Bolgariji zaželel posteljnih užitkov, za kar je bil pripravljen plačati, a se je domov nato vrnil v krsti. Po poročanju avstrijskih medijev gre za 35-letnega študenta, ki je prejšnji teden dopustoval v pristaniškem mestu Varna ob Črnem morju. Tam se je v hotelski sobi znašel z 21-letno prijateljico noči, ki pa ji niso dišali le bankovci v njegovi denarnici, Reneta N. je želela njegovo celotno imetje. 

Reneta mu je v hotelski sobi pripravila smrtonosni zvarek, sestavljen iz prepovedane droge in zdravil na recept. Ko je 35-letnik umiral, se je mladenka polastila njegovega denarja, ure in prenosnega računalnika, nato pa brez da bi mu pomagala odnesla pete. Nekaj ur pozneje so v hotelski sobi našli njegovo truplo, bolgarska policija pa je nemudoma začela preiskavo. Po navedbah mrliškega oglednika, ki je opravil obdukcijo, je bil Avstrijec brez moči, smrtonosni koktajl je bil tako močan, da ga ne bi preživel nihče. 

Le dva dni pozneje je bila Reneta že v lisicah, policija pa je aretirala še njena dva pajdaša. Trojici, ki so sicer stari znanci policije, so prišli na sled, ko so v eni od zastavljalnic izsledili ukradene predmete.