Zasačili so ga

Groza v dunajski konjušnici: lastnica prek videonadzora videla, kako se je izprijenec spolno znesel nad njeno kobilo

R.T.
17. 8. 2020, 08.14
Posodobljeno: 17. 8. 2020, 08.21
Deli članek:

V noči na nedeljo se je vrnil na kraj zločina, odpeljali so ga v lisicah.

Profimedia
Za frizijce, bistre, učljive in delavne konje, sta značilni črna dlaka in svilnata griva.

Na Dunaju so v noči na nedeljo aretirali izprijenca, ki se je nedavno brutalno znesel nad kobilo v eni od lokalnih konjušnic. Avstrijski časnik Kronenzeitung namreč poroča o grozljivem primeru zlorabe živali, ki se je zgodil 10 avgusta in v katerem je kobila, frizijka z imenom Engerl, utrpela kritične poškodbe, na srečo pa dogodek preživela. 

Lastnica konjušnice Marion S. je grozo takrat videla na lastne oči. V hlevu je namreč namestila nadzorne kamere, s pomočjo katerih je v večerih pogosto preverila, kako se godi njenim konjem. Tako je bilo tudi 10. avgusta, ko je po naključju znova pogledala na zaslon in obnemela. S pomočjo kamer je uzrla moškega, ki se je skozi okno splazil v hlev in nato brutalno spolno zlorabil njeno kobilo. Kot se je izkazalo pozneje, je ta utpela hude, življenjsko nevarne poškodbe notranjih organov. Marion je nemudoma poklicala policijo in se do konjušnice odpravila tudi sama, a so bili že prepozni, moški je v tem času že pobegnil. Ker to ni bil prvi podoben incident, se je odločila, da bodo hlev odslej ponoči stražili. V noči na nedeljo se je moški vrnil na kraj zločina. Zaslišalo se je premikanje vrat enega od boksov, izprijenca, ki je nato poskušal pobegniti skozi okno, pa so na kraju prijeli, poroča avstrijski časnik. 

Zdravstveno stanje kobile, ki je bila njegova žrtev 10. avgusta, je trenutno sicer stabilno, a je napad pustil tako telesne kot duševne brazgotine. Engerl še vedno zdravijo z zdravili, predvsem pa je običajno mirna frizijka postala plaha in bojazljiva.