JAGODNI IZBOR

Čez škarpo v cipreso, potem se je skril v hišo

S.S.
10. 8. 2020, 21.37
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

10 Konjiški policisti so na Koblah obravnavali vlom v počitniško hišico. Lastnik pogreša gotovino in nekaj spominskih kovancev.

9 V Kopru se je v lekarno zatekel neznan moški, prevrnil stojalo z razkužili, ga naposled odnesel na ulico in brezglavo tekal naokoli. Policisti so ugotovili, da gre za 41-letnega domačina. Na kraj so poklicali zdravnika, moškega pa so nato odpeljali na nadaljnjo obravnavo v izolsko bolnišnico. Sledi tudi globa.

8 V Abanki v Celju so pri štetju izkupička ene od trgovin odkrili ponarejen bankovec za 20 evrov.

7 Blejski policisti so zaradi preglasne glasbe v avtokampu oglobili sedem državljanov Italije.

6 V Hrastniku je nekdo vlomil v klet. Pogrešajo otroško kolo in stol. Škode je za 50 evrov.

5 Kranjski policisti so obravnavali prijavo vsiljivega ravnanja tujca. Moški z avtom tujih registrskih oznak, ki ga policisti niso izsledili, je občane silil k nakupu posode.

4 V otroški trgovini v Portorožu so imeli opravka s pijanima moškim in žensko, ki sta kolovratila po prodajalni in kričala na vse. Policisti so ugotovili identiteto kršiteljev, gre za 43-letnika iz Ljubljane in 56-letnico iz okolice Ljubljane. Ker se Ljubljančan ni pomiril, so mu odredili pridržanje; odpuščen je bil s plačilnim nalogom.

3 Na počivališču Povir – jug je 45-letna državljanka Romunije stopila iz avtobusa in odšla na toaleto, ob vrnitvi pa so k njej pristopili trije moški, se ji predstavili kot odgovorne osebe podjetja Atlantis ter ji natvezili, da morajo preveriti in prešteti vsoto gotovine, ki jo prenaša s sabo, in sicer zaradi protokola podjetja. Denar so prešteli, ji vrnili dva bankovca za 50 evrov ter odšli. Oškodovali so jo za 2900 evrov.

2 Ko je policistka na mejnem prehodu Imeno zaslišala hrup, ki je prihajal iz bližnjega aerokluba, je o tem obvestila patruljo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah. Na kraju so policisti našli zapuščeno lahko letalo, pri pregledu hangarja pa je bilo ugotovljeno, da so bila vhodna vrata na silo odprta. Storilci so letalo potisnili na vzletno stezo in brez uspeha poskušali prižgati motor. Preiskava se nadaljuje.

1 Primorski policisti so prejeli klic domačina iz Orehka, ki je povedal, da se je 37-letnik z avtom pravkar zaletel v sosedov zid. Policisti so na kraju ugotovili, da je pri vzvratni vožnji zapeljal čez betonsko škarpo in trčil v cipreso. Ko so želeli opraviti preizkus alkoholiziranosti, pa je pobegnil v hišo. Sledi obdolžilni predlog.