Bi lahko preprečili smrt Kranjčana?

Sramota v Fiesi: reševalci zaradi zaklenjene zapornice niso mogli do moškega, ki je umiral na plaži? Na plaži, na kateri menda ni ne reševalca ne defibrilatorja

R.T.
29. 7. 2020, 09.24
Posodobljeno: 30. 7. 2020, 07.06
Deli članek:

Spuščena zapornica naj bi bila zaklenjena. Reševalcev na plaži menda ni.

Bobo
Fiesa (fotografija je arhivska)

Kot smo že poročali, so v torek ob pol petih popoldne v Fiesi iz morja potegnili onemoglo osebo in jo oživljali do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči. Dežurnemu zdravniku na kraju ni preostalo drugega, kot da moškega, 80-letnika iz Kranja, razglasi za mrtvega. Pokojni naj bi po neuradnih informacijah bil srčni bolnik.

Na facebooku pa se je znašla objava, v kateri je mogoče prebrati, da smrt v tem primeru ni bila nujno edini izid. Moškemu naj bi v morju postalo slabo, po pričevanju ljudi, ki so mu priskočili na pomoč, pa ni bil ne presit ne pregret. Nemudoma so poklicali policijo in nujno medicinsko pomoč, a jim je dostop preprečila spuščena zapornica, za katero nihče ni imel ključev. Do Kranjčana tako niso mogli priti oziroma so prišli z zamudo.

Na omenjeni plaži prav tako ni reševalca niti defibrilatorja, je še mogoče prebrati.

Zapis spodaj objavljamo v celoti:

"Nesreča s smrtnim izzidom, ki bi jo morda lahko preprečili. In verjemite, da bomo šli do konca! Gospod, ki je danes preminil, je prijateljičin oče. Nikoli ne bomo vedeli, če bi se lahko drugače končalo. Po pričevanju ljudi, ki so mu priskočili na pomoč ob slabosti v morju ( in ne, ni bil ne presit in ne pregret), je bila takoj poklicana policija in reševalno vozilo, ki pa je izgubilo kdove koliko časa, saj je bila rampa spuščena in niso mogli do človeka, ključev pa spet ni imel nihče ??? Reševalca ta plaža nima. Zakaj? Dobri ljudje so tekali naokoli in NIHČE ni imel defibrilatorja!!! Pa kdo tu ni več normalen? Gaspar Gaspar Misic, kdo ima plažo v najemu in kdo je odgovoren? Tokrat se ne bo končalo s pometanjem pod preprogo. Dovolj je tega! Človek je izgubil vse kar je imel, ŽIVLJENJE!!! In če to ni najpomembnejše, ne čem kaj je. Župana tu ne morem pozvati k odgovorom, ga bom pa drugače. V poletju, ko se tre kopalcev, naša Občina in njen dream Team razmišlja o futurističnih projektih, o življenjih pa ne. Morda niso pomembna? ? Nikoli ne bomo vedeli, če bi gospod preživel. Vem pa, da tega, da nam preklete rampe brez ključev in plaže brez defibrilatorjev ne smejo vzeti niti enega življenja več! Obljubljam, da je to šele začetek. Ker me župan ponavadi zignorira, bom prosila vas ljudje za pomoč, če bo treba. Počivajte v miru gospod. Upam (pa naj se še tako grozno sliši), da vaša smrt ni bila zaman ?. Če boste objavo delili, kopirajte še besedilo, hvala."