v zgodnjih jutranjih urah

FOTO: V karlovški županiji s ceste zdrsnil avtobus s slovensko registracijo: v bolnišnico prepeljali šest oseb

A.S.
18. 7. 2020, 08.28
Posodobljeno: 18. 7. 2020, 13.16
Deli članek:

Do nesreče je prišlo v zgodnjih jutranjih urah.

V zgodnjih jutranjih urah (okoli 4.40) je v naselju Tušilović, ki spada v karlovško županijo, prišlo do prometne nesreče. Kot poročajo hrvaški mediji, je avtobus s slovenskimi registrskimi oznakami zapeljal s ceste in se prevrnil. Šest oseb so prepeljali v karlovško bolnišnico: Medtem ko je kaportal poročal, da so oskrbeli voznika in pet potnikov, ki so lažje poškodovani, je novičarski portal index.hr objavil, da naj bi bil lažje poškodovan samo voznik avtobusa, potniki pa da niso bili poškodovani.

V nesreči je bilo udeleženo le eno vozilo, hujše posledice pa je najverjetneje preprečil električni drog, na katerega se je avtobus naslonil, poroča KA portal, kjer so objavili fotografije avtobusa, ki leži prevrnjen na desni bok na travniku v neposredni bližini hiš.

Novinarjem časnika Jutranji list sta očividec Nikola Čuturilo in njegov sin Marko povedala, da sta s sekiro razbila vetrobransko steklo in tako rešila voznika ter nato pomagala  šepotnikom: "Pomagala sva jim, da so se rešili. Bili so prestrašeni, ampak na srečo ne hudo poškodovani," sta povedala. 

Avtobus je sicer svojo pot začel v Berlinu, preko Avstrije, Slovenije in Hrvaške pa je potnike peljal v Bosno in Hercegovino. Po poročanju hrvaških medijev, so tudi vsi potniki državljani BiH. 

Preiskava je že v teku.