Prekrškar na motornem kolesu

FOTO in VIDEO: Motorist brez izpita z drvenjem po Zgornjem Posočju prislužil 3700 evrov kazni

S.R.
16. 7. 2020, 10.53
Posodobljeno: 16. 7. 2020, 10.54
Deli članek:

Policisti so na začetku meseca v Zgornjem Posočju zasačili motorista brez vozniškega dovoljenja, a predrznega srca.

Policija
Motoristu so sledili policisti.

Voznika so 4. julija na glavni cesti med Kobaridom in Tolminom, natančneje v bližini naselja Kamno, uspeli ustaviti policisti Specializirane enote za nadzor prometa Generalne policijske uprave, ki so v sodelovanju z bovškimi policisti tistega dne poostreno nadzirali promet.

Že pred tem njihovih znakov ni upošteval in je odpeljal naprej, a se jim ni uspel dolgo izmikati. Ko so ga imeli v "primežu," so ugotovili, da je vozil v času, ko so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Med vožnjo pa je zbral tudi druge prekrške, vključno s prekoračitvami hitrosti in ogrožanjem drugih udeležencev v prometu. V času postopka je imel v organizmu tudi 0,07 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Motorno kolo so mu zasegli, na pristojno okrajno sodišče pa podali obdolžilni predlog. Prislužil si je globo v višini 3700 evrov in 26 kazenskih točk, sporočajo iz PU nova Gorica, pri čemer bo o vožnji v času odvzema vozniškega dovoljenja odločalo še okrajno sodišče. 

Novogoriški policisti še sporočajo, da sta na cestah na Severnem Primorskem letos za posledicami prometnih nesreč umrla dva motorista. V enakem obdobju lani so umrli trije motoristi, in sicer dva državljana Avstrije in državljan Slovaške. Tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik pri tem opozarja, da na območju zadnja leta opažajo več neodgovornih in objestnih posameznikov, ki nekritično prehitevajo ter se v naseljih in zunaj njih ne držijo omejitev hitrostis tem pa ogrožajo druge udeležence v cestnem prometu. "Najbrž gre v določenih primerih tudi za tekmovalnost, ki ne sodi na običajne ceste, ampak na motoristične dirkalne steze," še poudarja Božnik, ki motoriste poziva, naj vozijo previdno in strpno, hitrost pa naj prilagodijo razmeram na cesti ter dosledno upoštevajocestnoprometne predpise.

Policija
Motoristu so sledili policisti.

Policija
Motoristu so sledili policisti.