Nemirni Hrvatini

Razbijal po avtu, napadel soseda in grozil policistu

G.G.
16. 7. 2020, 09.51
Posodobljeno: 16. 7. 2020, 11.48
Deli članek:

Policija se je vpletla, ko jih je v sredo ob 17. uri poklicala ženska iz Hrvatinov. Potožila je, sosed kriči in pretepa ženo in moža,

Bobo
Fotografija je simbolična.

Zadeva je bila zrela za preverbo policistov. Ko so prišli na kraj dogajanja, so našli poškodovani osebi, 60-letnega moškega in 54-letno žensko. Od kod poškodbe? Od soseda!

Policisti so sestavili zgodbo. Osumljeni 45-letni sosed je od ženske in moškega zahteval, da mu iz avta vrneta njegove osebne predmete, ki naj bi jih pustil v njem. Moški in ženska sta bila začudena, saj se sosed nikoli ni peljal v njunem avtomobilu. Kljub temu sta avto odprla in možaka poskušala pomiriti. Po pregledu avta je prijel za kamen in z njim razbil okna na dveh vozilih ter poskušal še »s silo vstopiti v hišo«. To sta mu poskušala preprečiti, zato ju je fizično napadel.

Ko so torej policisti prišli na kraj »incidenta«, je bil razjarjeni sosed še tam. Hotel je oditi, mimogrede pa je policistu še zagrozil, da ima pištolo in da ga bo ustrelil, če se mu približa. Z grožnjo je pridobil maneverski prostor za beg. Stekel je proti gozdičku v bližini hiše, s čimer pa ni uspel ubežati policistom. Hitro so ga izsledil in prijeli ter mu odredili pridržanje.

Pri kazenski ovadbi mu bodo šteli v dobro vsaj to, da pri sebi ni imel pištole. Sledi pa kazenska ovadba za kazniva dejanja »preprečitev uradnega dejanja«, »nasilništvo« in »povzročitev tuje stvari« (dva avta in vhodna vrata).