Pošast

Francoz, ki naj bi spolno zlorabil več kot 300 otrok, umrl v bolnišnici

R.T.
13. 7. 2020, 13.22
Posodobljeno: 13. 7. 2020, 14.14
Deli članek:

65-letni Francoz, ki je bil v Indoneziji osumljen spolne zlorabe več kot 300 otrok, je tri dni po poskusu samomora umrl.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Francoisa Camilla Abella so aretirali junija v indonezijski prestolnici Džakarta, potem ko ga je policija v sobi enega od hotelov ujela z dvema golima deklicama. Na njegovem prenosniku so nato našli videoposnetke, ki so razkrili, da je spolno občeval s 305 otroki, starimi od 10 do 17 let. Policijski načelnik Nana Sudjana je dejal, da je večinoma šlo za otroke z ulice, ki jim je za »srečanje« plačeval med 15 in 60 evri, tiste, ki njegovih ukazov niso upoštevali, pa tepel. Policija sicer še vedno preiskuje, ali je prek spletnih platform z zlorabami tudi služil. 

Abella je v četrtek eden od stražarjev našel ležečega v priporni celici, okoli vratu je imel nameščeno žico. Domnevno naj bi poskušal storiti samomor, a je pristal v bolnišnici, njegovo zdravstveno stanje pa naj ni bilo še v petek stabilno. V noči na ponedeljek je zaradi »možganskih poškodb, ki so bile posledica pomanjkanja kisika,« umrl. Če bi ga obsodili, bi mu grozila smrtna kazen ali pa kemična kastracija.