Pazljivo

21-letno okradeno Slovenko hrvaški policisti predstavili kot "plažni primer"

C.E./STA
13. 7. 2020, 12.55
Posodobljeno: 13. 7. 2020, 13.09
Deli članek:

V soboto popoldne so na plaži Valkane v Pulju okradli 21-letna slovensko državljanko.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Še neznani nepridiprav je slovensko državljanko oškodoval za nekaj tisoč kun (več sto evrov), je danes sporočila policijska uprava istrske županije. Vzel ji je denarnico z gotovino, osebnimi dokumenti in bančnimi karticami ter mobilni telefon. Policisti storilca iščejo.

Da bi se izognili podobnim dogodkom, so pozvali obiskovalce plaž k večji previdnosti. Svetujejo jim, naj ne nosijo s seboj večjih zneskov gotovine, dragocenega nakita in drugih vrednih predmetov.

Med drugim so svetovali, naj na plažo nesejo samo najnujnejše stvari in znesek denarja, za katerega ocenijo, da ga bodo potrebovali. Osebne dokumente in denar je treba hraniti na ločenih mestih, če imajo bančne kartice, naj zraven nikakor ne puščajo osebne identifikacijske številke (PIN). Ločeno je treba skriti tudi ključe, posebej tiste, ki vsebujejo imena in številke namestitev.

Stvari na plaži je treba imeti pod nadzorom, a je treba biti previden, če kdo ponudi pomoč pri nadzoru, ker niso vsi dobronamerni, opozarja policija. Če je bil kdo žrtev tatov, naj preišče bližjo okolico, ker bo morda našel svojo denarnico. To mora pospraviti v vrečko in obvestiti policijo na številko 192.

Če na plažo prihajajo z osebnim vozilom, morajo zapreti vsa okna in zakleniti vsa vrata. Na vidnih mestih v notranjosti avtomobila ni priporočljivo puščati vrednih predmetov. Če do plaže kolesarijo, je kolo treba zavarovati pred krajo tako, da ga zaklenejo za fiksne predmete, kot so ograje ali drevesa, so še opozorili na spletni strani policije s sedežem v Pulju.