Top flop tedna

Neznanec z mlekom »onesnažil« potok

S.S.
13. 7. 2020, 21.33
Posodobljeno: 13. 7. 2020, 21.41
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
V Preddvoru so policisti obravnavali sum onesnaženja potoka.

10 Iz tovornega vozila srbskih registrskih oznak, parkiranega na parkirišču v Celju, je neznani storilec ukradel 70 kartonov penečih vin, iz rezervoarja za gorivo pa 200 litrov nafte.

9 Pri Zaki je potapljačica v Blejskem jezeru naletela na staro mino. Policisti so kraj zavarovali, predmet pa so prevzeli in na varnem mestu uničili bombni strokovnjaki.

8 V Brezini pri Brežicah je nekdo z ograjenega dvorišča stanovanjske hiše ukradel črno psičko pasme pritlikavi šnavcer.

7 Iz gospodarskega poslopja na območju Šmartnega ob Paki je neznanec ukradel več suhomesnatih izdelkov in karton piva.

6 V Tržiču in Kranju so neki tujci od vrat do vrat prodajali posodo dvomljive kvalitete in sumljivega izvora. Policisti so izsledili dva državljana Romunije in ju predali v postopek kolegom iz finančne uprave.

5 V središču Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in ukradel pet slik, akvarelov neznanega avtorja. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

4 V Polhovem Gradcu je neznana storilka starejšemu domačinu natvezila, da mu bo razkužila hišo, naposled pa mu je ukradla gotovino in ga oškodovala za nekaj sto evrov. S kraja zločina se je odpeljala z belim dostavnim avtom. Policija išče žensko srednjih let, temnih las, srednje postave.

3 Na Čevljarski ulici v Kopru je neznani storilec poskušal vlomiti v štiri poslovne prostore, vendar mu to ni uspelo. Naposled je vlomil v gostinski lokal na isti ulici, kjer pa je iz blagajne ukradel »le« 20 evrov.

2 Pijani 19-letni mladenič je na Loki v Novem mestu zgolj iz objestnosti udaril tri občane in jih poškropil s solzivcem. Nasilnež se je treznil na postaji, policija pa po zaključku preiskave obljublja ustrezen ukrep.

1 V Preddvoru so policisti obravnavali sum onesnaženja potoka. Ugotovili so, da je bilo v potoku mleko in ogrožanja okolja torej ni bilo.