Na mestu mrtev

Tragedija pri Ajdovščini: motorist trčil v tovornjak in umrl

S.R./STA
11. 7. 2020, 08.25
Posodobljeno: 11. 7. 2020, 13.36
Deli članek:

Do tragedije je prišlo včeraj popoldne na regionalni cesti Dornberk–Selo v občini Ajdovščina.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V petek ob približno 17.20 uri se je na območju Policijske uprave Nova Gorica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 41-letni voznik motornega kolesa, so sporočili iz Generalne policijske uprave. 

Do nesreče je prišlo na regionalni cesti iz smeri Dornberka proti Selu, in sicer izven naselja Batuje, kjer je voznik motornega kolesa trčil v tovorno vozilo, ki ga je vozil 43-letni voznik. Zaradi hudih telesnih poškodb je voznik motornega kolesa umrl na kraju nesreče. Kot so pozneje pojasnili iz PU Nova Gorica, je bila nesreča posledica nepravilnega prehitevanja motorista. Ta je prek neprekinjene ločilne črte prehiteval kolono treh vozil. Do nesreče je prišlo že pri prvem vozilu, tovornjaku, ki je v križišču začel zavijati levo za obrtno cono. Motorist je bočno trčil v prednji del tovornjaka, od koder ga je odbilo čez križišče v kovinsko varovalno ograjo. Obležal je na travnati površini ob ograji.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 133 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 18 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, pet pa s hudimi.