Možne močnejše nevihte

Prihaja sprememba, popoldne bo na nebu tudi močneje zaropotalo

S.R.
11. 7. 2020, 07.59
Deli članek:

Kar zadeva vreme, bo današnje dopoldne še sončno, popoldne pa se bodo s severa priplazile nevihte, pri čemer so možna tudi močnejša krajevna neurja.

Bobo
Prve plohe bodo na severu nastale že zgodaj popoldne.

Danes bo sprva še povečini sončno, nato bo oblačnost od severa naraščala, napovedujejo meteorologi pri Agenciji RS za okolje (Arso). Prve plohe in nevihte bodo na severu nastale zgodaj popoldne, do večera pa bodo padavine in nevihte zajele vso Slovenijo. Nastane lahko tudi kakšno krajevno neurje. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zvečer burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na jugovzhodu do 32 stopinj Celzija.

Agencija Arso je ob tem za danes izdala opozorilo, da namreč lahko popoldne in zvečer ob prehodu hladne fronte nastane "nekaj močnejših neviht in krajevnih neurij."

Arso
Vremensko opozorilo velja za celotno Slovenijo.

Ponoči bodo padavine ponehale, do jutra se bo delno zjasnilo, ponekod po kotlinah pa bo nastala kratkotrajna megla. Na Primorskem bo pihala burja. Jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija. Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugod pa delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Goriškem in ob morju okoli 26 stopinj Celzija. 

V ponedeljek in torek bo večinoma sončno, a razmeroma sveže. Veter bo počasi slabel.

Arso
Modelska napoved za naslednjih 10 dni.