Okruten zločin

Brezdomcem v hrano nastavljal strup in jih snemal, kako se zvijajo v hudih bolečinah

S.R.
12. 6. 2020, 08.16
Posodobljeno: 12. 6. 2020, 08.23
Deli članek:

Po navedbah tožilstva so bile kemikalije, ki jim jih je nastavljal v hrano, močnejše kot tiste v solzivcu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

38-letni William Robert Cable iz San Andreasa v Kaliforniji se je na sodišču in na naslovnicah ameriških medijev znašel zaradi še posebej okrutnega ravnanja. Obtožujejo ga, da je prejšnji mesec v obalnem mestu Huntington Beach s hrano zastrupil osem brezdomcev in jih nato, ko so se v hudih mukah zvijali na tleh, snemal.

Hrana, ki jim jo je ponudil sam, je vsebovala olje oziroma oljno smolo paprike vrste capsicum. Ta naj bi bila dvakrat močnejša kot kemikalije, ki so prisotne v policijskih solzivcih, poročajo ameriški mediji. Nekatere, ki so hrano sprva zavrnili, je »podkupil« tudi s pivom. Vse po vrsti je po obroku čakalo gorje. Deležni so bili različnih zdravstvenih tegob, vključno s težkim dihanjem, napadi, bruhanjem ter hudimi bolečinami v ustih in želodcu. Več jih je pristalo v bolnišnici. 

»Ti ljudje so bili tarča, ker so ranljivi,« je dejal tožilec Todd Spitzer, ki je pojasnil še, da je za strorilca to bil »sprijen način zabave.« Dogodke naj bi posnel, zato da je lahko to pozneje zopet podoživljal. Cablu, ki so ga aretirali 22. maja, grozi dobrih 19 let zaporne kazni. 

»Kruta narava teh zločinov predstavlja šok za stanje duha v naši družbi,« pa je vest o zločinu pospremil županja mesta Huntington Beach Lyn Semeta.