Prepoznate vozilo?

FOTO: Kdo na območju Slovenske Bistrice krade granitne plošče? Drugič so pred občanom pobegnili peš ...

S.R.
27. 5. 2020, 14.34
Posodobljeno: 27. 5. 2020, 14.36
Deli članek:

Prvič jim je uspelo, drugič so jo ucvrli brez plena. Policija jih še vedno išče.

PU Maribor
Vozilo so pustili in jo pobrisali peš.

Mariborski policisti iščejo malopridneže, ki na območju občine Slovenska Bistrica kradejo granitne plošče. Za pomoč so se obrnili na javnost. Državljane sprašujejo, če prepoznajo vozilo ali prikolico na fotografijah oziroma če so ob pregovorni slovenski zvedavosti med oprezanjem čez sosedov plot opazili granitne plošče, ki bi bile podobne tistim na fotografijah.

Neznani storilci so se namreč v nedeljo 3. maja med polnočjo in 2. uro skozi odklenjena vrata ograje pripeljali do podjetja v Cezlaku v občini Slovenska Bistrica. Šlo je za terensko vozilo srebrne barve, ki je za seboj vleklo doosno prikolico. Na to so naložili večjo količino izrezanih granitnih plošč zelenkaste barve (v dimenzijah 60 x 30 x 1,5 centimetrov) in pobegnili, sporočajo iz PU Maribor.

PU Maribor
Gre za granitne plošče s posebnim odtenkom barve. Italijanska roba.

Domnevno isti neznanci so nato v sredo 6. maja ob približno 1. uri ponoči pripeljali do skladišča podjetja ob lokalni cesti Cezlak-Pesek. Tokrat so sedeli v osebnem avtomobilu znamke Mitsubishi Space Wagon, na katerega so pripeli dvoosno prikolico znamke Pongratz. Naložili so jo s predmeti v vrednosti približno 10.000 evrov, a jih je pri dejanju zalotil občan. S kraja so jo ucvrli peš, vozilo in prikolico pa pustili tam.

Ker je zapuščeno osebno vozilo na fotografiji odjavljeno iz prometa, policisti iščejo informacije o tem, kdo ga je uporabljal. Enako velja za prikolico. Policisti pojasnjujejo še, da so tudi granitne plošče z vidika barve zelo specifične. Ne gre za domači proizvod, temveč so bile uvožene iz Italije, pravijo.

Vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o lastniku obeh vozil ali osebi, ki ju je uporabljala, pozivajo, naj jih pokličej na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. 

PU Maribor
Vozilo so pustili in jo pobrisali peš.