Julija Adlešič in Sebastien Abramov sta se danes na sodišču zaročila, poroča Dnevnik. »Julija, poročil se bom s tabo, ker te imam najraje na svetu,« Sebastiena Abramova navaja Dnevnik. Prstanov si nista izmenjala.

Po obravnavi je Julija Adlešič za novinarje dejala, da datuma poroke še nimata. Še enkrat je zanikala, da si je januarja lani levo roko odrezala z žago, da bi dobila denar zavarovalnic. Kot je dejala, bodo dokazali, da se je zgodila nesreča. Zanikala je tudi, da bi kdo manipuliral z njo, poroča še Dnevnik.

Adlešičevo je Abramov življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. V primeru invalidnosti bi se ji obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine.

Abramov se na vnovično podaljšanje pripora ne bo pritožil

Glavno obravnavo bodo na ljubljanskem okrožnem sodišču nadaljevali predvidoma 5. junija.

Na današnjem nadaljevanju glavne obravnave v t. i. zadevi odrezana roka je sodni senat soobtoženemu Abramovu znova za dva meseca podaljšal pripor. Že pred odločitvijo je Abramov sodnici Marjeti Dvornik predlagal, naj mu pripor podaljšajo kar do konca sojenja, da se zgodba ne ponavlja vsaka dva meseca. Na odločitev se tudi ne bo pritožil. 

Sodnica Dvornikova je pojasnila, da so po mnenju sodnega senata pri Abramovu še vedno izpolnjeni vsi trije priporni pogoji, to je utemeljen sum storitve kaznivega dejanja, ponovitvena nevarnost in sorazmernost ukrepa. Glede obtoženčevega predloga, da bi ostal v priporu do konca postopka, pa je odgovorila, da je sodišče dolžno vsaka dva meseca preveriti priporne pogoje.

Tožilec Sedin Kičin je po pričakovanju pritrdil odločitvi sodnega senata o vnovičnem podaljšanju pripora. Abramov zagovornik Mitja Pavčič pa je dejal, bo bo glede tega sledil želji svojega klienta. 

Sicer je danes pričal Gašper Cesar, ki je kot uslužbenec zavarovalnice Merkur dobil v reševanje primer Adlešičeve in njene poškodbe. Dejal je, da se mu je v tem primeru zdel sumljiv splet nenavadnih okoliščin: da je do poškodbe prišlo le dober mesec po sklenitvi zavarovanja, da je bila Adlešičeva v osebnem stečaju, sama narava poškodbe ter da Adlešičeva kot zavarovanka ni bila tudi skleniteljica zavarovanja.

Abramov je Cesarjevo pričanje pospremil z besedami, da zavarovalnice na veliko oglašujejo nezgodna zavarovanja, ko pa do pride do nesreče, kot se je zgodila Adlešičevi, pa se želijo na vse načine izogniti plačilu zavarovalnine. 

Obtožnica Abramovu, njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču, ter prvoobtoženi Adlešičevi očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskićeva in Adlešičeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Abramova in Adlešičevo so priprli 8. marca lani. Pred tednom dni je sodni senat Adlešičevi pripor nadomestil s hišnim priporom.

Krožna žaga

Adlešičeva si je januarja lani pri žaganju vej s krožno žago odrezala levo roko. Po mnenju tožilca Kičina ni šlo za delovno nesrečo, ampak je obtožena to storila namerno, da bi od zavarovalnic dobila odškodnino.