Odrezana roka

Kocka je padla, Julija odhaja domov

R.T.
20. 5. 2020, 13.58
Posodobljeno: 20. 5. 2020, 14.00
Deli članek:

Ljubljansko okrožno sodišče je ugodilo predlogu za odpravo pripora Juliji Adlešič, ki se danes vrača v hišni pripor.

Samo Strel
Julija odhaja v hišni pripor.

Ponovitvena nevarnost ne obstaja, pripor pa traja že »preko razumnega roka,« je predlog za odpravo pripora na zadnji obravnavi v zadevi odrezana roka utemeljil odvetnik Julije Adlešič Boris Grobelnik. Opozoril je še, da Adlešičeva po poškodbi roke še vedno potrebuje zdravljenje, ter predlagal, naj se ji pripor odpravi ali pa vsaj nadomesti s hišnim priporom. Ljubljansko okrožno sodišče je predogu ugodilo, poroča Planet TV. Dodajajo, da Adlešičeva danes popoldne iz pripora na Igu odhaja v hišni pripor, ki naj bi ga prestajala doma pri svojih starših. 

Spomnimo, Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko, vse od takrat pa trdi, da je šlo za nesrečo pri žaganju vej s krožno žago. Tožilstov na drugi strani trdi, da si je roko odrezala namerno, da bi ji zavarovalnice izplačale odškodnino. Njen nekdanji partner Sebastien Abramov jo je zavaroval pri petih, v primeru invalidnosti pa se ji bi po poročanju STA obetalo najmanj 1,22 milijona evrov. 

Adlešičevi, Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču obtožnica očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskićeva in Adlešičeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Abramov in Adlešičeva sta od 8. marca lani v priporu, kjer še naprej ostaja Abramov.