V nedeljo so velenjski policisti prijeli 41-letnega moškega, doma z območja Šmarja pri Jelšah, ki je imel pri sebi večjo količino evrskih bankovcev, za katere je obstajal sum da so ponarejeni. 41-letniku so odvzeli prostost in ga pridržali.

V ponedeljek so na naslovu njegovega bivanja opravili še hišno preiskavo. Niso ostali praznih rok. Zasegli so več ponarejenih bankovcev pripravljenih za razpečevanje in sicer: štiri bankovce za 500 evrov,30 bankovcev za 50 evrov, dva bankovca za 20 evrov, šest bankovcev za 10 evrov in 43 bankovcev za 5 evrov.

V fazi izdelovanja ponaredkov je imel še: 32 bankovcev po 500 evrov, dva bankovca po 50 evrov, šest bankovcev po 20 evrov, tri bankovce po 10 evrov, 12 bankovcev po 5 evrov in 21 bankovcev po 1.000 jenov.

Ponarejeni bankovci, pu celje
PU Celje
Nekatere ponaredke je imel v fazi izdelovanja.

Možje v modrem so zasegli še tehnično in informacijsko opremo za ponarejanje denarja, dva tiskalnika, prenosni računalnik ter več listov s potiski evrskih bankovcev, jenov in rubljev.

Moški, ki ga bodo ovadili, je bankovce najpogosteje unovčeval na območju Policijske uprave Celje, kjer so policisti letos obravnavali več unovčitev ponarejenih bankovcev za 5 in 10 evrov. Ponaredke je unovčeval tudi drugod po Sloveniji, največ na območju policijskih uprav Koper in Ljubljana.

Ponarejeni bankovci, pu celje
PU Celje
Ponarejeni bankovci