Ukradena roba

FOTO: V Rakičanu se je končala njuna lopovska pot, lastnika išče še 25 predmetov

S.R.
15. 5. 2020, 14.04
Posodobljeno: 15. 5. 2020, 14.04
Deli članek:

V kombiju sta prevažala ukradene predmete, a prava zakladnica se je skrivala na njunih domovih.

PU Murska Sobota
Ukradena roba.

Murskosoboški policisti so stopili na prste dvema dolgoprstima svedrovcema. Kot je v današnji izvaji za javnost pojasnil komandir policijske postaje Tomislav Habulin, so letos na širšem območju Murske Sobote obravnavali več kaznivih dejanj tatvin in velikih tatvin. Noge je dobilo razno električno orodje, tudi motorne žage in kosilnice. 

30. aprila so med poostrenim nadzorom, vzpostavljenim ravno zaradi teh lopovščin, kriminalisti v naselju Rakičan ustavili vozilo znamke VW Transporter. V njem sta sedela 40 in 42 let stara moška iz okolice Murske Sobote, a nista bila sama. V tovornem delu se je skupaj z drugimi predmeti skrivala traktorska kosilnica. Gre za robo iz pomožnega objekta nogometnega kluba Rakičan, v katerega je nekdo vlomil. Kriminalisti so ju pridržali in pozneje opravili še hišne preiskave, v okviru katerih so zasegli še 81 predmetov, ukradenih na območju PU Murska Sobota.

PU Murska Sobota
Ukradena roba.

Lastnike še iščejo

Policisti so večino predmetov v skupni vrednosti 15.000 evrov že identificirali in vrnili oškodovancem. Pri 42-letniku so odkrili tudi posebej prirejen prostor za gojenje konoplje. Posadil je 13 sadik, 30 sadik pa se je sušilo na vrvici. Preiskovalni sodnik je 1. maja zoper oba odredil pripor, skupno pa sta osumljena 11 kaznivih dejanj.

Ker v primeru 25 predmetov še niso našli lastnikov, z zbiranjem obvestil nadaljujejo. Če predmete na fotografijah kdo prepozna, tudi če ni prijavil kaznivega dejanja, naj se zglasi na PP Murska Sobota na Ulici arhitekta Novaka 11, še sporočajo. Ob tem občane opozarjajo, naj poskrbijo za varnost svojega premoženja in so pozorni na dogajanje okoli svojega doma.