JAGODNI IZBOR

Nesramnež je vzel otroški tricikel

S.S.
11. 5. 2020, 21.05
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Dreamstime
Fotografija je simbolična

10. V Kopru so mladeniči preplezali ograjo ob osnovni šoli in se spravili na streho, kar je opazila občanka in jih prijavila policistom. Na kraju je patrulja identificirala štiri mladoletnike in o dogajanju obvestila njihove starše. Zoper mulce sledi globa zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru, oglobil pa jih bo tudi zdravstveni inšpektorat.

9. Dolenjski policisti so v Zabrdju pri Trebnjem obravnavali vlom v gospodarski objekt. Lastnik pogreša suhomesnate dobrote. Škode je za približno tisočaka.

8. V Podnartu pri Kranju je neznani voznik sesul zapornico ob železniški progi.

7. V Postojni je lopov vlomil v prodajalno in ukradel več kosov oblačil višjega cenovnega razreda ter približno 150 evrov menjalnine.

6. V kraju Založe v okolici Žalca je nekdo ukradel 12 manjših cipres.

5. Krški policisti so s pomočjo občanov izsledili lopova, ki je na Cesti krških žrtev na svoj traktor priklopil tujo prikolico in jo odpeljal proti Drnovemu. Policisti so osumljencu tatvine prikolico, ki jo je že prebarval, predelal in odstranil identifikacijske oznake, zasegli in nadaljujejo ugotavljanje vseh okoliščin dogodka.

4. V Kopru je neznanec s terase lokala ukradel hladilnik in senčnik.

3. V Veliki Pirešici pa so prav tako s terase gostinskega lokala neznano kam izginili miza in dva stola.

2. V Šoštanju so policisti obravnavali tatvino otroškega tricikla in omarice z več pari čevljev. Lopov je navedeno ukradel izpred stranovanjske hiše na Prešernovem trgu.

1. Na Kamniški cesti v Mengšu so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila znamke Porsche. Nesreča se je zgodila, ker je pijani voznik (0,67 mg/l) zaradi prehitre vožnje v krožišču zapeljal naravnost čez zelenico, trčil v odbojno ograjo, zatem pa še v dva avta na parkirišču ter table bencinskega servisa. V nesreči je nastala večja gmotna škoda, poškodovan pa ni bil nihče. Glede na zbrana obvestila policija zoper voznika obljublja ustrezen ukrep.