Rahljanje

FOTO: V Švici odprli restavracije, kavarne in bare

B.K./STA
11. 5. 2020, 19.49
Posodobljeno: 11. 5. 2020, 19.56
Deli članek:

V Švici so danes po dveh mesecih znova odprli restavracije, kavarne in bare. Goste prosijo, da posredujejo svoje podatke, da bi jih v primeru odkritja okužbe z novim koronavirusom lahko kontaktirali.

Profimedia
V Švici so ponovno odprte kavarne in gostilne.

V gostinskih lokalih lahko za mizo sedijo največ štirje ljudje ali ena družina. V skladu z navodili oblasti osebje enega od njih zaprosi, da izpolni obrazec, v katerega zapiše ime in priimek, telefonsko številko, čas obiska in številko mize.

Lokali morajo podatke hraniti 14 dni in jih po potrebi posredovati zdravstvenim oblastem. Izpolnjevanje obrazca je sicer prostovoljno.

Profimedia
V Švici so ponovno odprte kavarne in gostilne.

"Mnogi razumejo, da lahko virus ohranimo pod nadzorom z razdaljo in higieno," je dejala predsednica države Simonetta Sommaruga. "Če se bomo tega držali, lahko nazaj dobimo delček normalnosti," je dodala.

V Švici so se sicer v okviru sproščanja ukrepov proti koronavirusu danes odprli tudi osnovne šole, trgovine, fitnesi, knjižnice in muzeji.

Profimedia
V Švici so ponovno odprte kavarne in gostilne.

V državi so doslej potrdili več kot 30.300 primerov okužbe, umrlo je 1500 ljudi. Od začetka maja je dnevno število novih okužb pod 100.