Indija

Iskanje pošastnega posiljevalca šestletne deklice

G.G.
23. 4. 2020, 20.35
Posodobljeno: 23. 4. 2020, 20.54
Deli članek:

V okrožju Damoh v osrednjem delu Indije policisti intenzivno iščejo posiljevalca, ki je spolno zlorabil šestletno deklico.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Zločin najvišjega ranga, ki ga je pošastna kreatura dopolnila še z dodatnim grozodejtvom. Da ga deklica ne bi prepoznala, ji je poškodoval oči.

Šestletnico je moški ugrabil v sredo zvečer, ko se je pred hišo igrala s prijatelji, zvezano pa so našli šele danes zjutraj v zapuščeni stavbi na robu vasi. Za hudo poškodovano deklico skrbijo v bolnišnico v Jabalpurju. Je v kritičnem stanju.

Policisti so v polnem pogonu. Za informacije so razpisali nagrado v višini dobrih 100 evrov.

V Indija so posilstva in nasilje nad ženskami ogromen družbeni problem. Po zadnjih podatkih je vsak četrti otrok žrtev spolne zlorabe. V zadnjih dveh letih se je policija ostreje lotila preganjanja napadalcev, sodni sistem pa je premlel tudi nekaj medijsko odmevnih sodb. Pred dobrim mesecem so tako z obešenjem usmrtili štiri moške zaradi skupinskega posilstva in umora mlade ženske na avtobusu v New Delhiju leta 2012. Gnusen zločin je sprožil množične proteste po državi in ogorčenje po vsem svetu.