Zaradi neumnosti ugasnilo življenje

Groza in žalost v Mariboru: Objestnost vzela mlado življenje, 24-letnika s pokrova motorja vrglo po asfaltu, 22-letnica huje poškodovana

S.R.
13. 4. 2020, 09.45
Posodobljeno: 14. 4. 2020, 08.07
Deli članek:

V Mariboru so včeraj malo po polnoči zabeležili veliko tragedijo, v kateri je na najcenejši možen način življenje izgubil 24-letni fant.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj ob približno 0.30 uri je namreč 25-letna Mariborčanka z osebnim avtomobilom vozila po Adamičevi ulici, in sicer iz smeri reke Drave v smeri Obrežne ulice. Med vožnjo je na pokrovu motorja nepravilno prevažala 24-letnega Mariborčana in 22-letno Mariborčanko, ki sta se z rokami držala za streho vozila, obrnjena k voznici, sporočajo iz PU Maribor. Ko je pripeljala v iztek blagega desnega ovinka, je zapeljala v levo preko nasprotnega smernega vozišča, nato z vozišča in trčila v vrtno ograjo. 

Po trčenju sta oba potnika padla na vozišče in na asfaltu obležala s hudimi poškodbami. Pristala sta v UKC Maribor, kjer je 24-letnik pozneje umrl, o tragični novici dodajajo mariborski policisti. 

Povzročiteljica je bila sicer voznica začetnica. Kot taka med vožnjo v organizmu ne bi smela imeti alkohola, a je elektronski indikator pokazal, da je imela v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Policisti so ji odredili strokovni pregled. V prometni nesreči se ni telesno poškodovala. "Nagrajena" bo s kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

Nerazumljivo, celo šokantno nadaljevanje

"Težko je razumeti, da je moralo zaradi tako nespametnega početja ugasniti mlado življenje. Še težje pa je razumeti to, kar se je dogajalo med nudenjem pomoči poškodovanima na kraju nesreče," še dodajajo pri PU Maribor. Med nudenjem pomoči sta namreč na kraj prometne nesreče prispela dva 22-letnika, ki sta pričela ovirati delo reševalcev in gasilcev. Med nudenjem prve pomoči sta jih celo odrivala od poškodovanih. Ko so na kraj prišli policisti, je eden od njiju z brcami napadel še enega od policistov in ga ob tem lažje poškodoval. Policist ga je obvladal, vklenil in pridržal. Drugi kršitelj se je ob tem za nekaj trenutkov pomiril, nato pa s kršitvijo spet nadaljeval, zato so policisti do streznitve pridržali še njega. 

Policisti so še ugotovili, da so se vse zgoraj navedene osebe pred prometno nesrečo nedovoljeno družile v bližini. Ker so s tem kršili Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji, bodo zoper vse zdravstvenemu inšpektoratu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.